Ontinyent trau a licitació per 460.000 € les obres de l’anell «ciclopeatonal» que connectarà IES l’Estació, el poliesportiu i el nou hospital

0
5378
Sayo Gandia i Joan Sanchis en la presentació de l'anell 'ciclopeatonal' d'Ontinyent

Es tracta d’una actuació que atén una demanda ciutadana del procés «Ontinyent Participa», que demanava ampliar la quantitat de carrils bici i vies de vianants

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació per 462.708,91 euros (iva inclòs) la creació de l’anell ciclopeatonal que connectarà l’IES l’Estació, el poliesportiu i el nou hospital amb la coneguda com a «ruta del colesterol» i el passeig de Benarrai. Es tracta d’una actuació que atén una demanda ciutadana del procés «Ontinyent Participa», a la qual es demanava ampliar la quantitat de carrils bici i vies de vianants de la ciutat.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, exposava que «amb aquesta actuació continuem la transformació cap a una ciutat més saludable i sostenible. Un camí al que estem avançant amb la potenciació del transport públic urbà, però també convertint Ontinyent en una «ciutat 30″ o amb el sistema de préstec de bicicletes elèctriques i amb les ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques».

Les empreses interessades podran presentar ofertes fins el proper 27 de juliol. Aquest projecte contempla la intervenció en 7 trams diferenciats, entre els quals s’inclou la realització d’un nou tram de carril bici que permeta connectar l’existent en la rotonda de Torrefiel amb l’entrada principal del poliesportiu municipal, l’adequació del tram d’escales existents junt a la passarel·la sobre la CV-81 i que donen accés a l’IES l’Estació, però també la millora del paviment, jardineria i enllumenat públic del tram del vial de vianants i ciclista que connecta la passarel·la sobre la CV-81 amb l’IES l’Estació i la creació d’un nou vial que permeta la connexió de vianants i ciclista de la parcel·la on s’està construint el nou hospital de la ciutat amb el vial de vianants i ciclista existent front a l’IES l’Estació.

Així mateix, també s’instal·laran nous punts de llum en aquelles zones on actualment no hi ha i s’actualitzarà la instal·lació tant de lluminàries com de noves faroles. A més, s’ha previst la senyalització d’encreuaments i les zones d’inici de cada tram de carril bici. El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que l’obra que compta amb un període d’execució de 8 mesos «millorarà la seguretat i comoditat del trànsit ciclista i de vianants. L’urbanisme tàctic és el que va a imposar-se ara i des de d’Ontinyent estem treballant per crear espais per cobrir les necessitats dels diferents col·lectius que formen Ontinyent», remarcava.

Per la seua part, Gandia incidia que el Govern d’Ontinyent “seguirà aprofundit en la creació de carrils bici al casc urbà i els polígons; en la dotació de voreres amples i segures; en l’impuls a l’ús dels camins escolars segurs, i en definitiva avançant cap a eixe model de ciutat que volem i que la pròpia ciutadania ha demandat”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí