Ontinyent inverteix prop de 300.000 euros en rehabilitar el dipòsit d’aigua de Tarongers

0
459
Imatge de la visita d'obres a ONtinyent.

Joan Sanchis i Manuel Cuesta visiten les obres que permetran evitar el risc de col·lapse de la instal·lació que data dels anys 70

L’Ajuntament d’Ontinyent està executant obres de rehabilitació i adequació de les instal·lacions del dipòsit d’aigua del pou de Tarongers d’Ontinyent, amb una inversió de prop de 300.000 euros. Cal recordar que aquest dipòsit (amb més de 50 anys d’antiguitat) es troba integrat dintre de la xarxa de distribució d’aigua potable de la ciutat i té com objectiu emmagatzemar l’aigua captada del pou, que proporciona el 60% del cabdal constant de la xarxa de distribució de l’aigua potable, al dipòsit de l’Estació i a sectors del disseminat com Galindo, l’Alba, Llombo, Camí Pou Clar i Polígon Dava, així com als barris de Sant Rafel i el Llombo.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, qui visitava l’actuació aquest dilluns acompanyat pel regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava la importància d’una obra que “permetrà evitar el risc de col·lapse del forjat de la coberta i que puguerem quedar-se amb la instal·lació fora de servei” després d’haver-se detectat deficiències en aspectes funcionals com la qualitat de l’aire interior, elements d’accés o impermeabilització de la coberta.

En concret, l’actuació que compta amb un pressupost de 297.124,10€ i un termini d’execució de 5 mesos inclou una rehabilitació estructural de les bigues del forjat de la coberta, ja que actualment aquestes presenten corrosió d’armadures amb fissures produint-se despreniments de formigó. Així mateix, per evitar l’aparició del fenomen de corrosió s’aplicarà a les bigues un agent inhibidor de corrosió migratori d’aspecte incolor. D’altra banda, també s’impermeabilitzarà la instal·lació que data dels anys 70 i que actualment no en presenta.

Junt a les millores a l’interior del dipòsit també van a realitzar-se intervencions a l’exterior a través de l’estabilització del talús. Sanchis exposava que per a aquesta actuació “es té en compte que el dipòsit està situat en la Serra de l’Ombria-Pou Clar i es tracta, per tant, d’un entorn declarat paratge natural municipal” i, per això s’aplicarà un entramat de xarxes de cable i malla metàl·lica “aconseguint que l’actuació no tinga efectes significatius en el medi ambient”, explicava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here