Ontinyent intensifica la lluita contra el mosquit tigre davant la seua proliferació després del temporal

CaixaBank - MyBox

0
2311
Un operari realitzant el tractament a Ontinyent

L’Ajuntament actua als espais públics i demana la col·laboració ciutadana “imprescindible” per controlar la plaga

L’Ajuntament d’Ontinyent està intensificant la lluita contra el mosquit tigre davant la seua proliferació a les últimes setmanes, degut a les altes temperatures registrades després de l’episodi de DANA registrat en setembre.

Així, dins del Pla Municipal d’acció contra esta espècie, l’Ajuntament ha incrementat les tasques de col·locació de trampes en jardins públics i aplicació de larvicides en xarxa d’aigües. Amb tot, com recorda la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, “tot allò que fem als espais públics no va a ser efectiu si no sumem els esforços de la ciutadania per evitar la proliferació d’aquest insecte, ja que necessita molt poca quantitat d’aigua per criar i la col·laboració ciutadana és imprescindible”.

La regidora recordava que la ciutadania pot col·laborar aplicant una sèrie de mesures, entre les quals trobem evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantindre els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

El “mosquit tigre”, espècie exòtica originaria del sud-est asiàtic, és potencial transmissora de diverses malalties infeccioses, entre elles el dengue, el zika o la chikungunya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here