Ontinyent instal·la a l’IES Pou Clar calefacció intel·ligent per estalviar més d’un 30% d’energia

0
1485
Imatge del nou sistema de calefacció.

El nou sistema d’electrovàlvules electròniques connectades a sensors de temperatura i a un control progamable ja ha estat instal·lat per l’Ajuntament al CEIP La Solana i a l’Escola d’Adults Sant Carles

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat les obres de millora de l’eficiència energètica a l’IES Pou Clar, que han inclòs entre altres coses aplicar un sistema de calefacció intel·ligent que permetrà estalviar més d’un 30% d’energia. Les obres han estat gestionades i executades pel consistori i finançades amb 149.959 euros (iva inclòs) per la Generalitat Valenciana dins el Pla Edificant, i suposen una intervenció que el regidor d’Educació, Òscar Borrell, destacava com «un nou pas dins l’aposa del Govern d’Ontinyent per lluitar des de l’àmbit local contra el canvi climàtic, a més a més aprofitant per reduir la factura energètica dels centres educatius que paga l’Ajuntament”, recordava.

En concret, aquest sistema, instal·lat amb èxit al CEIP La Solana i a l’Escola d’Adults Sant Carles, ha inclòs la instal·lació als radiadors d’una sèrie d’electrovàlvules electròniques que tallen el pas d’aigua calenta al radiador, connectades a uns sensors de temperatura i a un control progamable per zones i controlable vía internet en temps real des d’un smartphone o una tablet. El sistema permet la seua encesa o apagada automàtica atenent la temperatura necessària en cada espai en funció del dia, hora o necessitats puntuals, millorant el confort i evitant el sobrecalentament d’alguns espais que es deriven d’un sistema sense control per zones.

A més a més, les obres executades a l’IES Pou Clar per l’empresa Vivendio Sostenibilidad Energética, SL, ha servit també per reparar fissures existents a l’edifici de Formació Professional i reforçar el mur-voladís del trinquet; substituïr elements de distribució d’aire als tallers de pràctiques, les rampes de regulació de gas a una de les calderes i pel que fa a l’enllumenat, s’han creat dos circuits independents del hall d’accés i el porxó exterior de l’edifici; substituint també els tubs fluorescents de les lluminàries per tubs LED.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here