Ontinyent inici les obres de reparació del Camí de la Puríssima, el més afectat per les pluges

0
303
Imatge de la reunió amb els veïns del Camí de la Puríssima

L’actuació a Ontinyent costarà 155.000 euros i contempla el condicionament la zona per evitar noves solsides en futures crescudes del riu Clariano

L’Ajuntament d’ Ontinyent iniciarà la propera setmana les obres de reparació del Camí de la Puríssima, el més afectats per les fortes pluges del passat mes de desembre a Ontinyent, amb desplaçaments de terra i pèrdua de trams d’asfalt i del ferm que sosté aquest. Cal recordar que davant el greu deteriorament del camí, la regidoria de Territori va gestionar una alternativa per al pas de vehicles amb els propietaris del camí privat de la Casa Bona, per tal que estos cediren temporalment aquest per a l’ús públic.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, i l’edil de Camins Rurals, Manuel Cuesta, s’han reunit amb un grup de veïns del Camí de la Puríssima als que han donat detalls sobre l’actuació. Una volta realitzats els tràmits necessaris, l’empresa La Plana Gestctons SL va a començar als propers dies l’execució de l’obra, amb un pressupost de 155.231 euros IVA inclòs i un termini previst de tres mesos per finalitzar els treballs.

Segons s’explica al projecte d’obres, l’actuació no solament pretén reparar els desperfectes per poder restablir el tràfic, sinó també recuperar les obres de drenatge i així aconseguir unes bones condicions de seguretat. A més, s’espera que els nous drenatges eviten noves solsides en futures crescudes del riu Clariano.

Les obres suposaran la construcció d’una nova obra de drenatge amb capacitat de desaigue suficient i restituir els talussos, així com en la segona zona construir murs de formigó armat com a sosteniment de les terres sobre les quals es tornarà a construir la calçada. En aquesta segona zona és on es van a centrar les actuacions estructurals més importants. Les obres inclouran els treballs necessaris per al a la retirada de les runes de l’habitatge enderrocat i del llit del barranc de l’Abellar, així com obres de protecció i drenatge del camí en aquest punt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here