Ontinyent inicia les obres per adaptar la Casa de Cultura a grans exposicions

0
1191
Imatge de les obres a la Casa de la Cultura

La intervenció executada amb ajuda de la Diputació permetrà albergar esta tardor la mostra ‘Memòria de la Modernitat’ amb obres d’artistes com Sorolla, Pinazo o Benlliure

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres de remodelació de la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bárbara que permetran que aquesta puga acollir grans exposicions. L’actuació, que té un termini contractual d’execució de 7 mesos, està pressupostada en 300.000 euros, dels quals la Diputació de València aporta el 50% a través del programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, que visitava hui les obres junt al regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, recordava que “molts artistes i col·lectius venien reclamant una intervenció com aquesta, que ens permetrà millorar les condicions de les sales d’exposicions tant des del punt de vista de les condicions ambientals, d’il·luminació i seguretat, com des del punt de vista del reforç estructural i acabats. Comptant amb l’Ajuda de la Diputació de València anem a comptar per primera volta amb un espai expositiu ajustat als paràmetres que marca el Ministeri de Cultura, i que estrenarem precisament amb una exposició de gran calat com és Memòria de la Modernitat, cedida per la Diputació”.

La casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara és un immoble de tres plantes d’altura al carrer Maians, originari del SXVIII. Ocupa una superfície de sòl de 436 m², la seua superfície construïda és d’1.164 m², i té la consideració de Bé de Rellevància Local. Les obres inclouran també reforços estructurals i s’eliminaran barreres arquitectòniques en planta baixa, a més de remodelar-se els serveis i els accessos a les sales, així com renovar els acabats i les instal·lacions en general, especialment les de climatització i elèctrica. Les obres són de rehabilitació i millora no afectant ni transformant els valors protegits de l’edifici.

La mostra que servirà d’estrena com a espai apte per a grans exposicions portarà a Ontinyent més d’un centenar d’obres pertanyents al patrimoni de la Diputació de València, entre elles obres mai exposades abans d’artistes com Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí