Ontinyent inicia les obres per resoldre les inundacions a la zona de Benarrai i en les s’invertiran 565.000 €

0
3217
L'alcalde Jorge Rodríguez ha assistit a l'inici de les obres.

Jorge Rodríguez i els tècnics municipals i de l’empresa que executa l’ora donen “in situ” al veïnat els últims detalls sobre l’actuació

L’Ajuntament d’Ontinyent ja ha iniciat les obres que invertiran 565.000 euros en resoldre el problema de les recurrents inundacions en les immediacions de la zona verda de Benarrai, i que afectaven tant als garatges d’alguns edificis com al col·legi Carmelo Ripoll.

L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat dels regidors Joan Sanchis, Sayo Gandia i Manuel Cuesta, així com tècnics municipals i de l’empresa local que executa l’obra (Construcciones Francés) donaven “in situ” al veïnat els últims detalls i aclariments sobre l’actuació, l’execució de la qual es perllongarà durant els propers 7 mesos. L’alcalde manifestava que “una volta realitzats tots els tràmits administratius, hem pogut començar una actuació que atén una problemàtica complexa, ja que la zona replega les aigües que baixen des de la serra. En passar la DANA de 2019 es va posar en marxa una solució provisional, però ara anem a dur a terme una intervenció de més calat que ens donarà una major seguretat per evitar inundacions i acabar amb esta problemàtica”, explicava.

Així, tal com explicava el director d’obres i redactor del projecte, Salvador España, l’actuació (finançada majoritàriament amb una subvenció tramitada amb la Diputació de València a través del Pla d’Inversions) servirà per perllongar la barbacana per a una millor captació d’aigües, excavar una zona de laminació per a obtindre una zona capaç d’acumular l’excés d’aigua; crear una xarxa de col·lectors que partiran des de la zona laminada per a conduir les aigües a la perllongació de la barbacana; i finalment restaurar la zona de laminació, creant una zona verda inundable de 2.500 m2. Amb estes obres es reduiran els cabdals punta i la quantitat d’hores als quals els conductes entren en càrrega total o parcial.

En la reunió, el veïnat del barri plantejava diversos dubtes respecte de l’impacte de les obres, els terminis i el procés d’execució, així com sobre l’atenció a possibles pluges intenses mentre l’execució es du a terme. El

portaveu de l’Associació Veïnal del Barri de Sant Josep, Pepe Urenya, destacava “l’interés de la reunió de hui per conèixer de primera mà més coses sobre aquest projecte tan esperat, que per fi va a fer-se realitat i que esperem que acaben amb els problemes per al veïnat de la zona com apunten els tècnics. El termini no és curt però val la pena que les obres es facen be, i que en nous episodis de pluja intensa els veïns i veïnes puguen dormir tranquils”, manifestava.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí