Ontinyent inicia les obres per evitar inundacions a la zona de Benarrai

0
1249
El veïnat de Benarrai ha vist com comencen les obres

Les actuacions anunciades per l’Alcalde al veïnat de la zona s’inicien amb l’execució de dos badens que reconduiran aigües de la ronda sud cap al col·lector central

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres previstes per evitar inundacions a la zona de Benarrai, anunciades per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, en la reunió mantinguda amb el veïnat de la zona, i detallades per la 1ª tinent d’alcalde, Natalia Enguix, a l’últim ple municipal.

En concret, està executant-se des d’esta setmana una actuació inicial consistent en la creació de dos badens que reconduiran les primeres aigües que provenen del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central. A més a més, es preveu la construcció d’una canalització soterrada des de la ronda sud que reconduisca estes aigües, el traçat de la qual anirà determinat per un estudi hidràulic que va a realitzar-se durant les properes setmanes.

Estes obres de canalització que són responsabilitat de l’agent urbanitzador de la zona on va a actuar-se, “però on davant el problema latent que està visquent-se, anem a actuar des de l’Ajuntament, repercutint-se les despeses en les quotes d’urbanització quan es desenvolupa la unitat d’actuació prevista”, segons explicavaa la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, al transcurs del ple del passat dijous. la regidora també avançava que el proper pressupost municipal inclourà una partida pressupostària amb dotació econòmica suficient per executar esta inversió atenent als informes tècnics, que apunten la conveniència de replegar les aigües que baixen des de la serra abans que arriben al casc urbà.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “en un espai de les característiques d’aquest sempre és molt difícil anular el risc d’inundacions completament, però anem a tractar de reduïr-lo al màxim dins les possibilitats que ens donen els estudis tècnics”, assenyalava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here