Ontinyent inicia les obres del CEIP Lluís Vives i trau a licitació les obres del CEIP La Solana

0
788
El regidor Òscar Borrell ha visitat el CEIP Lluís Vives

Óscar Borrell destaca que la COVID-19 no està aturant el treball per dur a terme dues actuacions que totalitzen una inversió superior als 335.000 euros

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres del CEIP Lluís Vives i ha tret a concurs públic les obres del CEIP Rafael Juan Vidal-La Solana, dues actuacions incloses al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, que es posa en marxa en la ciutat amb la col·laboració del consistori ontinyentí. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha destacat que “el Covid19 no està aturant el treball que estem fent esta legislatura per tal d’adaptar nostres centres a les necessitats del segle XXI”, assenyalava.

Borrell visitava hui les obres del Lluis Vives acompanyat per la directora del centre, Enri Mollà, qui destacava per la seua banda que les obres “van a suposar una millora molt important per a tota la comunitat educativa del centre”. L’actuació va a ser executades per l’empresa Visara, amb un pressupost de 223.850 euros iva inclòs i un termini estimat de 3 mesos. L’actuació inclou la reforma dels banys, la retirada de fusteries exteriors i substitució per noves finestres d’alumini, millorant així les condicions tèrmiques de l’edifici. Al cas del CEIP La Solana, les obres, que han eixit a concurs per un pressupost base de 111.676 euros iva inclòs, suposaran la protecció dels pilars de l’accés al centre, la substitució de les portes de fusteria exterior i la reforma de les pistes esportives. Les ofertes es podran presentar fins al 4 de juny, i una volta adjudicades les obres duraran 3 mesos.

Cal recordar que al CEIP La Solana, estes obres s’afegiran a les recentment realitzades per l’Ajuntament d’instal·lació d’un nou sistema de climatització intel·ligent que permet un estalvi energètic de més d’un 30% d’energia. El nou sistema és una de les accions finançades amb l’ajuda de 140.000 euros obtinguda dins del Pla de Manteniment d’Escoles de la Diputació de València, i va suposar la substitució de l’anterior caldera per tres

dipòsits d’aigua calefactables amb gas que funcionen de manera coordinada i eficient, i la implementació d’un sistema de control i regulació de temperatura per zones que aprofita els radiadors existents però optimitza el seu funcionament. A més a més, va a executar-se de manera imminent la substitució de les finestres del centre, també dins el Pla de Manteniment d’Escoles de la Diputació.

Oscar Borrell destacava que totes estes actuacions “són mostra de l’aposta que estem fent des del Govern d’Ontinyent per l’eficiència energètica aprofitant ajudes d’altres administracions”. Cal destacar que les accions per a afavorir l’aïllament tèrmic dels centres està sent una constant a les obres que està gestionant l’Ajuntament dins del pla “Edificant”, i que el sistema de control per zones de la climatització aplicat al CEIP La Solana d’Ontinyent s’estendrà també al IES Pou Clar, amb altra actuació pressupostada en més de 200.000 euros que millorarà diversos aspectes de l’eficiència energètica d’estes instal·lacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here