Ontinyent inicia la creació de més de 5.500 m² de noves zones esportives i d’oci als barris

0
420
Augmentarà l'espai de les dotacions esportives municipals

Les actuacions al passeig de Benarrai, el Parc de Sant Rafel; el mirador de Pere IV i el parc del Llombo s’executaran durant els propers 4 mesos

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres per a la creació de cinc noves zones esportives i d’oci a diferents barris de la ciutat. En concret, les intervencions que s’han iniciat aquest dilluns i que tindran una durada aproximada de 4 mesos, suposaran la dotació d’estos nous equipaments als parcs de Sant Rafel, Pere IV, el Llombo i el Passeig de Benarrai, sobre una superfície de 4939 m².

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “amb estes actuacions seguim la línia anunciada per l’alcalde, Jorge Rodríguez, de seguir creant espais de convivencia i encontre per a veïns i visitants. Espais com la pista de pumptrack o com les actuacions que estem desenvolupant dins del projecte Riu Viu, que permetran a la ciutadania gaudir de l’oci de forma saludable”, explicava.

D’aquesta manera, al mirador de Pere IV s’habilitarà una pista de bàsquet a l’aire lliure i es faran millores a l’enjardinament i mobiliari urbà. L’actuació, que s’inclou al conjunt d’iniciatives de recuperació de l’entorn del riu, afectarà una superfície total de 1.032 m², i modificarà els usos d’una part reduïda de l’actual aparcament (350 m²), que mantindrà 1.350 m² destinats a estacionament de vehicles.

Al parc de Sant Rafel s’instal·larà una pista poliesportiva, i es reordenarà les immediacions amb la modificació dels camins existents i les superfícies enjardinades, per a la seua integració amb la resta del parc, afectant una superfície de 995 m². Al parc del Llombo s’instal·larà una pista poliesportiva i se substituiran els jocs infantils existents, reordenant-se el parc i intervenint-se a l’espai ubicat junt al col·legi Lluis Vives. Tant aquesta com l’actuació anterior tindran caràcter reversible a l’espera del desenvolupament urbà, i en aquest cas l’actuació afectarà una superficie de 1.471 m².

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent llança una campanya de conscienciació pel deteriorament del mobiliari urbà amb els orins de les mascotes

Finalment, a la zona de Benarrai, es faran dues actuacions. Dins del primer projecte d’instal·lacions esportives

s’actuarà en una superfície de 1.441 m², creant-se una nova pista poliesportiva i ordenant-se l’aparcament provisional existent darrere del col·legi Carmelo Ripoll. Es plantaran arbres entre el col·legi i el carrer, i es col·locaran pilons per marcar un pas per als vianants entre la zona d’estacionament i el col·legi, per a garantir un recorregut segur per als transeünts. A més a més, també es plantaran arbres en l’aparcament, cosa que suposarà una millora paisatgística d’aquest solar.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava per la seua banda que “estes intervencions permetran crear nous punts d’encontre per a la ciutadania alhora que fomentem l’esport com a eina per a reduir el sedentarisme i promoure una vida activa. Volem crear nous ecosistemes saludables i esportius que tinguen un efecte semblant al pumptrack del passeig de Benarrai, que ha tingut una molt bona acceptació”, assenyalava. Borrell recordava que precisament al passeig de Benarrai tindrà lloc en breu l’inici d’altra obra que es troba en procés d’adjudicació, com serà la implantació d’una pista de skatepark, que en aquest cas tindrà un termini d’execució de 2 mesos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here