Ontinyent inicia el curs polític amb una reunió de l’alcalde amb els portaveus municipals sobre la pandèmia i la tornada a l’escola

0
646
Imatge de la reunió telemàtica de l'alcalde d'Ontinyent amb el portaveus.

Jorge Rodríguez anuncia que es mantindrà el teletreball en tots el departaments municipals i es crearan sales blanques per a reunions

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha encetat el curs polític informant els portaveus de l’ajuntament de l’última hora de la pandèmia a la ciutat i les mesures presses en les últimes setmanes, com serà l’inici de curs que s’ha acordat amb les direccions dels centres educatius i quins són els recursos municipals que ha posat el consistori a l’abast dels centres públics i concertats de la ciutat. Així, en la reunió mantinguda aquest dimarts per Jorge Rodríguez amb els portaveus de la Vall Ens Uneix (Natàlia Enguix), PP (Mercedes Pastor) i Compromís (Nico Calabuig) el primer edil explicava que l’alumnat dels centres educatius s’incorporaran de manera progressiva al nou curs escolar, entre els dies 7 i 10 de setembre.

L’alcalde els ha explicat que s’ha oferit a les direccions educatives la possibilitat de fer ús d’espais públics com els parcs i jardins, la Sala Gomis, el Teatre Echegaray, el Poliesportiu o fins i tot la via pública per a la docència, un oferiment al qual els centres donaran resposta als dies vinents amb un llistat de sol·licituds. Igualment, Jorge Rodríguez ha explicat que en alguns centres educatius s’afavorirà l’accés als centres tallant alguns carrers durant les hores d’entrada i eixida. Segons l’alcalde d’Ontinyent, la docència presencial «és imprescindible i per això hem de garantir que siga la més segura possible, sabent que el 100% és impossible», ha afegit després de la reunió amb els portaveus municipals.

Així mateix, durant la reunió Jorge Rodríguez també ha exposat com serà el retorn del personal municipal. La intenció del Govern d’Ontinyent és evitar l’aglomeració de personal en espais tancats i per això es combinarà el teletreball, que durant l’emergència sanitària va permetre mantenir les tasques administratives, juntament amb el treball presencial. Per garantir la seguretat de tot el personal, la primera tinent-alcalde, Natàlia Enguix, ha exposat que en cada departament es reduirà el nombre de

persones que treballen presencialment creant-se «grups bambolla» per tal de minimitzar el nombre de contactes i garantint el normal funcionament de l’administració el que, a més, permetrà que davant un positiu per Covid-19 siga més fàcil la tasca de rastreig. «No obstant això, aquestes mesures s’adaptaran a la regulació que establisca l’Estat, pendent encara de publicació», ha avançat Enguix.

Per altra banda, l’alcalde exposava que s’habilitaran «espais blancs» per reunions internes o amb gent externa. D’aquesta manera, la sala de juntes tindrà un aforament màxim de fins a 7 persones, l’antic Saló de Plens i el saló d’actes del CIC de Sant Rafel se situa en 12 persones respectivament. Igualment s’habilitarà despatxos, ara en desús, en l’antic edifici municipal per convertir-les en sales segures per a reunions de xicotet formar.

L’Alcalde ha comunicat que es publicaran un ban i un decret on es recolliran aquestes i altres mesures perquè tota la ciutadania siga coneixedora. A més, s’ha recordat que el dia 7 de setembre està convocat un Consell de Ciutat per a debatre les modificacions al programa «Ontinyent participa» i s’ha anunciat també que les comissions informatives seran el pròxim 17 de setembre i el plenari, que tornarà a celebrar-se en la sala Gomis, el 24 de setembre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí