Ontinyent inicia el curs com única ciutat valenciana amb aules per xiquets de 2 anys a tots els col·legis públics

0
3829
Jorge Rodríguez ha assistit a l'inici escolar d'Ontinyent

5.222 alumnes d’infantil, primària i secundària comencen a la ciutat un curs escolar 2018/2019 on 374 xiquets i xiquets de 2 i 3 anys s’escolaritzen per primera volta

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat hui que la capital de La Vall d’Albaida siga l’única ciutat valenciana amb aules de 2 anys en tots els seus col·legis públics. Així ho posava de relleu hui el primer edil durant una visita al CEIP Carmelo Ripoll, amb motiu de l’inici de curs 2018/2019, a la qual estava acompanyat pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, la directora del Centre, Àngela Montés, i la Presidenta de l’AMPA, Raquel Renú.

En l’acte es constatava que Ontinyent és el primer i únic municipi de més de 20.000 habitats de la Comunitat Valenciana amb aules de 2 anys en tots els seus col·legis públics: un total de 6 als col·legis Carmelo Ripoll, Lluis Vives, Rafael Juan Vidal-La Solana, Martínez Valls, Vicente Gironés i Bonavista. En total, són 5222 els i les alumnes d’infantil, primària i secundària que comencen el curs, amb 266 alumnes de 3 anys i 108 de 2 anys que s’escolaritzen per primera volta.

Al cas concret del centre que es visitava hui, el CEIP Carmelo Ripoll l’Ajuntament ha col·laborat amb la Conselleria en l’adaptació de la nova aula-pilot de 2 anys, creant una rampa d’accés al pati, un bany adaptat, un pati amb gespa artificial i un arener. L’alcalde recordava que l’Ajuntament ha dut a terme diverses millores i tasques de manteniment als col·legis públics de la ciutat durant els mesos d’estiu, que incloent actuacions com la renovació de les finestres del Col·legi Martínez Valls o les imminents obres a executar a la coberta del Bonavista, suposen una inversió total de mig milió d’euros. Jorge Rodríguez incidia en què al Govern d’Ontinyent “tenim una concepció molt clara de l’educació com a inversió, perquè volem que els ontinyentins i ontinyentines del futur puguen desenvolupar al màxim les seues capacitats”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Quatretonda subvencionarà el 90% dels llibres escolars del pròxim curs

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, que acompanyava l’alcalde en la visita de hui, avançava per la seua part que les millores en infrastructures tindran el seu punt àlgid en l’execució del programa “Edificant” en cooperació amb la Generalitat Valenciana, destacant també “l’aposta per la renovació pedagògica i la innovació educativa en estos últims 4 anys, que ha estat molt important a Ontinyent, tal com va quedar palès en l’última Setmana Pedagògica. Un treball en el que ve involucrant-se tota la comunitat educativa i al que des de l’Ajuntament volem aprofitar les sinèrgies de tots els centres, des d’educació infantil a universitària afavorint la cooperació, pera cooperar enlloc de competir”, destacava.

La directora del CEIP Carmelo Ripoll, Àngela Montés, tenia paraules d’agraïment per al recolzament de amb les obres que han executat a la nova aula de 2 anys. Tant Montés com la Presidenta de l’AMPA, Raquel Renú mostraven l’alegria de la comunitat educativa del centre per poder començar amb les adaptacions fetes un curs escolar que es presenta “il·lusionant”, manifestaven.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here