Ontinyent inicia dissabte els actes en honor a la Puríssima amb el pregó de les festes i la desfilada dels Angelets pels carrers

0
506
Els angelets actua

El dia gran de les festes, el 8 de desembre, la Missa de Descobrir s’oficiarà a les 6 hores i a les 11 hores tindrà lloc la solemne Missa de Pontifical presidida pel bisbe emèrit d’Oriola-Alacant, monsenyor Jesús Murgui

L’Associació de Festes de la Puríssima d’Ontinyent iniciarà aquest dissabte els actes previstos en honor a la Immaculada Concepció amb la lectura del pregó de les festes i la desfilada dels Angelets.

D’aquesta manera, a partir de les 18.30 hores i des del principi de la plaça de la Concepció eixirà la comitiva “dels Angelets” de la Puríssima, xiquets vestits d’àngels, que recorreran els carrers de la localitat fins a la parròquia de Santa María.

Ja en la parròquia, els Angelets li cantaran a la Puríssima i se celebrarà la lectura del pregó que impartirà Paloma Insa i finalment s’interpretaran els gojos a la Verge, segons ha indicat el rector Antonio Ferrando.

Al matí, a les 8 hores, se celebrarà la missa sabatina en la qual s’entregaran les medalles de la Puríssima als “Angelets” que després eixiran a la vesprada en processó cantant a la patrona, ha afegit el rector. Els actes continuaran el diumenge amb l’inici del novenario en honor a la Puríssima.

El dia gran de les festes, el 8 de desembre, la Missa de Descobrir s’oficiarà a les 6 hores i a les 11 hores tindrà lloc la solemne Missa de Pontifical presidida pel bisbe emèrit d’Oriola-Alacant, monsenyor Jesús Murgui.

La Immaculada té una devoció “molt antiga i arrelada a Ontinyent, on en 1662, quasi 200 anys abans que fora declarat per Pius IX el dogma de la Immaculada Concepció de la Mare de Déu, la localitat va celebrar ja les primeres festes solemnes en el seu honor, autoritzades per un document del papa Alexandre VII”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí