Ontinyent inicia al CEIP Carmelo Ripoll el «tsunami» de 20 milions en obres a centres escolars del pla ‘Edificant’

0
2398
Óscar Borrell ha visitat el CEIP Carmelo Ripoll d'Ontinyent

Óscar Borrell visita la finalització de la retirada d’amiant i millora d’aïllament tèrmic al centre al marc del Pla Edificant

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha visitat aquest dilluns la finalització de les obres de retirada d’amiant i millora de l’aïllament tèrmic del CEIP Carmelo Ripoll, que s’han executat als últims mesos al centre. Es tracta de la primera de les obres que va a executar el consistori al marc del pla “Edificant» que finança la Generalitat Valenciana, i que gràcies a la gestió municipal de l’actuació ha finalitzat amb un estalvi de 17.000 euros, que es destinaran a noves millores addicionals al mateix centre.

Borrell destacava “l’esforç que va a suposar per a l’Ajuntament fer-se càrrec de l’execució dels més de 20 milions d’euros que van a invertir-se a Ontinyent dins del Pla Edificant, un treball que anem a executar sempre de manera seriosa i amb la màxima responsabilitat. Aquest programa que permetrà adaptar els col·legis, instituts i el conservatori al segle XXI, volem que servisca a més per a generar i mantenir llocs de treball vinculats al sector de la construcció i, si pot ser, fer millores addicionals a les previstes, com hem aconseguit en aquest cas”.

El regidor recordava que en aquest cas l’actuació, adjudicada per prop de 100.000 euros i dirigida per l’arquiteca local Silvia Pàrraga, contemplava la retirada de l’amiant del gimnàs del centre, “un dels pocs espais que quedava amb aquest material als centres educatius de la ciutat”. Cal destacar que en iniciar-se la retirada es va trobar una capa d’amiant addicional a la es coneixia, qüestió que va provocar una demora en el termini previst per a l’actuació. A més a més s’hja aprofitat per substituir les fusteries exteriors de les finestres per altres d’alumini, millorant així les condicions tèrmiques de l’edifici per a la pràctica esportiva a les instal·lacions i obtenint una major eficiència energètica. l’estalvi de 17.000 euros respecte al pressupost que tenien les obres podrà destinar-se a nous materials d’equipament, tal com marca el pla Edificant.

En aquest sentit, la directora del centre, Eva Llopis, confirmava que la idea és invertir aquesta quantitat en material com ara tablets, pissarres digitals i projectors. Llopis tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i la Conselleria per la inversió executada, i també per al professorat i la comunitat educativa per la paciència i comprensió davant les molèsties derivades de les obres.

Óscar Borrell afegia que “si en la legislatura passada vam tenir tot un tsunami en accions vinculades a la innovació educativa, ara anem a obrir tsunami imparable de millores d’infrastructures als centres», que tindrà les seues passes més immediates amb l’adjudicació esta setmana de dues obres: les que invertiran 300.000 euros en millores al CEIP LluisVives (reforma dels banys i millora de l’aillament tèrmic); i les que destinaran 190.000 al Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca (reforma de l’aula-taller, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors).

Borrell posava de relleu el treball que ve fent-se des de l’Ajuntament dins el pla, “ja que al marge de gestionar les obres en sí, es necessari tot allò que es requereix de manera prèvia en quant a projectes, assistències tècniques o memòries, una tasca que fem amb gust i que agraïm a la Conselleria que ens confie perquè el més important és que les diferents administracions donem per fi una resposta a allò que venia sent una necessitat des de feia ja massa anys”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí