Ontinyent incorpora una brigada forestal de la xarxa Natura 2000 per efectuar tasques de conservació i millora de l’entorn natural

0
1610
Els membres de la brigada forestal d'Ontinyent.

La regidora de Sostenibilitat dona la benvinguda a l’equip que durà a terme accions de desbrossament, eliminació d’espècies invasores o adequació i recuperació d’espais

Ontinyent ha incorporat una brigada forestal de la Xarxa Natura 2000 depenent de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, que durà a terme durant els propers mesos diferents tasques de conservació i millora de l’entorn al terme tant d’Ontinyent com dels municipis veïns.

La regidora de Sostenibilitatm Sayo Gandia, donava aquest dimarts la benvinguda a l’equip que durà a terme diferents treballs durant els propers mesos. Ho feia en un magatzem municipal adjacent al cementeri, on l’Ajuntament ha instal·lat una caseta per emprar com a base i cedit un espai tancat perquè la brigada puga estacionar vehicles. La regidora tenia paraules d’agraïment per a la Direcció General de Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient per esta “nova aposta per la cura i el manteniment del nostre entorn”.

Entre les actuacions que l’Ajuntament ha proposat executar a esta nova brigada es troben la realització de tasques de desbrossament al paratge de l’Ombria; eliminació d’espècies invasores a les zones del Pou Clar i Fuset; control d’espècies arbustives que puguen competir amb repoblacions com la del Barranquet de la Barberana; recuperació de l’espai de la Font de Ballester; o adequació i desbrossament de l’accés a la senda del Barranc dels Tarongers, entre d’altres. La brigada prestarà servei inicialment fins al 20 de maig a través de l’empresa Vaersa, tot i que està previst que el seu programa d’accions es perllongue posteriorment.

La Xarxa Natura 2000 és el principal instrument per a la conservació de la natura a la Unió Europea, gestionada a través dels seus països membres i dividida en zones Especials de Conservació. La seua finalitat és assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els hàbitats més amenaçats d’Europa, contribuint a detindre la pèrdua de biodiversitat ocasionada per l’impacte advers de les activitats humanes i consolidar un ecosistema i una gestió en xarxa d’espais protegits d’interés comunitari.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí