L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 300.000 euros al reforç de les universitats a la ciutat

0
989
Edifici de la Universitat a Ontinyent

Els pressupostos municipals per a 2018 inclouen partides per a la implantació de les noves titulacions, la Fundació Universitària o la UNED

El Govern d’Ontinyent continua la seua aposta per fer de la capital de La Vall d’Albaida una ciutat universitària. El pressupost municipal que entra en vigor des de l’1 de gener inclou a tal efecte més de 300.000 euros en diverses partides per a la implantació de les noves titulacions, la Fundació Universitària o la Càtedra d’Innovació.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha posat de relleu que aquest conjunt de partides “venen a mostrar la ferma aposta del Govern d’Ontinyent per fer de la nostra una ciutat educadora i universitaria”. Borrell feia especial menció a les partides per als convenis que han fet possible la implantació de les titulacions de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (75.590,81 euros) i Infermeria (58.822,80 euros), “titulacions que han tingut una demanda molt elevada entre l’alumnat, i que reafermen que el potencial universitari de la ciutat és una realitat i el treball que s’està fent va en la direcció correcta”, manifestava.

La UNED rebrà 80.000 euros per a potenciar l’oferta en la ciutat a més de les partides en personal i manteniment de les seues instal·lacions, i també s’han destinat 70.000 euros per a l’activitat de la Fundació Universitària Campus Ontinyent. Amb esta aportació es recolza la continuïtat de programes i activitats com Ociversitari, Unisocietat, la Universitat d’Hivern o la Setmana Pedagògica, a més dels diversos premis i treballs d’investigació que impulsa l’entitat.

Igualment, es destinaran altres 10.000 euros per a la Càtedra universitària d’Innovació i Configuració de Territoris Intel·ligents que impulsa junt la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i l’empresa tecnològica ESET Espanya. A més a més, es comptarà amb altres 10.000 euros que es destinaran per a una nova convocatòria d’ajudes al transport per a l’alumnat que cursa els seus estudis universitaris fora de la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here