Ontinyent impulsa un Pla d’Inclusió Social per desenvolupar estratègies en favor dels sectors més vulnerables

0
1123
Sayo Gandia

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social 2019-2022 anirà aparellat a la reconversió del Consell Municipal de Benestar Social en Consell d’Inclusió i Drets Socials

L’Ajuntament d’Ontinyent està ultimant la posada en marxa d’un Pla d’Inclusió Social per desenvolupar estratègies en favor dels sectors més vulnerables. La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, explicava que el Pla d’Inclusió i Cohesió Social 2019-2022 anirà aparellat a la reconversió del Consell Municipal de Benestar Social en Consell d’Inclusió i Drets Socials, “i ens permetrà conèixer situacions concretes, a través de les quals podrem articular i impulsar polítiques que minimitzen els factors de risc d’exclusió social”, assenyalava.

Gandia assenyalava “amb este Pla, per a la redacció del qual comptem amb una subvenció de 12.000 euros de la Generalitat, seguim la línia d’acció que sempre ha tingut el Govern d’Ontinyent, de situar com a essencial la despesa de Serveis Socials. En aquest cas volem atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables de la societat com persones majors i joves, famílies i menors, persones aturades o víctimes de violència de gènere”, manifestava. Per elaborar el pla, que tindrà com a referent el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social de la Generalitat Valenciana (Pla VICS), l’Ajuntament compta amb un equip de treball format per dos sociòlegs, professionals de consultoria, urbanisme i participació ciutadana així com dos arquitectes.

El Pla d’Ontinyent englobarà diverses àrees i permetrà desenvolupar accions estratègiques en benefici de la ciutadania ontinyentina més vulnerable. Entre eixos àmbits es troben sociolaboral; protecció de drets i d’accés a serveis públics com serveis socials, educació, salut, habitatge i cultura; equitat territorial i cohesió social; promoció de la infància i reducció de l’empobriment infantil i lluita contra la feminització de l’empobriment. A més, per garantir el seu desenvolupament correcte es constituirà el Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, que serà l’encarregat del seguiment i avaluació del Pla perquè “no sols és important redactar un Pla com aquest sinó oferir un seguiment perquè la societat canvia i amb ella la situació de les persones i això suposa que es necessari actualitzar les polítiques d’acció”, manifestava Gandia.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament d'Ontinyent destinarà 300.000 euros al reforç de les universitats a la ciutat

La regidora incidia en que des de l’Equip de Govern “creiem que no sols hem d’atendre els assumptes socials de manera econòmica i amb ajudes, sinó que s’han de complementar amb altres accions i en esta línia s’elaborarà el Pla d’Inclusió, amb l’objectiu de projectar un Ontinyent amb una major cohesió social”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here