Ontinyent impulsa un Pla d’Inclusió Social per desenvolupar estratègies en favor dels sectors més vulnerables

0
1625
Sayo Gandia

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social 2019-2022 anirà aparellat a la reconversió del Consell Municipal de Benestar Social en Consell d’Inclusió i Drets Socials

L’Ajuntament d’Ontinyent està ultimant la posada en marxa d’un Pla d’Inclusió Social per desenvolupar estratègies en favor dels sectors més vulnerables. La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, explicava que el Pla d’Inclusió i Cohesió Social 2019-2022 anirà aparellat a la reconversió del Consell Municipal de Benestar Social en Consell d’Inclusió i Drets Socials, “i ens permetrà conèixer situacions concretes, a través de les quals podrem articular i impulsar polítiques que minimitzen els factors de risc d’exclusió social”, assenyalava.

Gandia assenyalava “amb este Pla, per a la redacció del qual comptem amb una subvenció de 12.000 euros de la Generalitat, seguim la línia d’acció que sempre ha tingut el Govern d’Ontinyent, de situar com a essencial la despesa de Serveis Socials. En aquest cas volem atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables de la societat com persones majors i joves, famílies i menors, persones aturades o víctimes de violència de gènere”, manifestava. Per elaborar el pla, que tindrà com a referent el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social de la Generalitat Valenciana (Pla VICS), l’Ajuntament compta amb un equip de treball format per dos sociòlegs, professionals de consultoria, urbanisme i participació ciutadana així com dos arquitectes.

El Pla d’Ontinyent englobarà diverses àrees i permetrà desenvolupar accions estratègiques en benefici de la ciutadania ontinyentina més vulnerable. Entre eixos àmbits es troben sociolaboral; protecció de drets i d’accés a serveis públics com serveis socials, educació, salut, habitatge i cultura; equitat territorial i cohesió social; promoció de la infància i reducció de l’empobriment infantil i lluita contra la feminització de l’empobriment. A més, per garantir el seu desenvolupament correcte es constituirà el Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, que serà l’encarregat del seguiment i avaluació del Pla perquè “no sols és important redactar un Pla com aquest sinó oferir un seguiment perquè la societat canvia i amb ella la situació de les persones i això suposa que es necessari actualitzar les polítiques d’acció”, manifestava Gandia.

La regidora incidia en que des de l’Equip de Govern “creiem que no sols hem d’atendre els assumptes socials de manera econòmica i amb ajudes, sinó que s’han de complementar amb altres accions i en esta línia s’elaborarà el Pla d’Inclusió, amb l’objectiu de projectar un Ontinyent amb una major cohesió social”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí