Ontinyent impulsa un ‘Banc de terres’ per fomentar l’agricultura

0
1109
Ontinyent ha presentat el projecte del 'banc de terres'

Diputació col·laborarà amb l’Ajuntament d’ Ontinyent que pretén propietaris de terres i agricultors que no tenen on desenvolupar la seua activitat.

L’Ajuntament d’ Ontinyent i la Diputació de València van a impulsar la creació d’un ‘Banc de terres’ a la ciutat. La regidoria d’Agricultura, Patricia Folgueras, ha presentat una iniciativa per la qual el consistori farà d’intermediari entre els propietaris de parceles sense cultivar i les persones interessades en la seua cessió o lloguer, i de la que destacava un doble interès: “per una banda aprofitem millor els terrenys, evitant en desús, evitant que es convertisquen en abocadors o espais desatesos que pugeun afavorir la propagació d’incendis; per altra fomentem i impulsem l’agricultura a la nostra ciutat, que si bé no és eminentment agrícola sí que ha tingut una tradició agrària que no volem que desaparega”, explicava.

El ‘Banc de terres’ d’ Ontinyent formarà part de la xarxa provincial que impulsa la Diputació de València, tot d’acord amb l’ordenança d’horts urbans que preveu la creació d’aquest servei. Com a primer pas es contempla la creació d’un cens de terres que està sent elaborat pel tècnic José Miguel Ferrero, qui està visitant estos dies als propietaris de terres tant de secà com d’horta i explicant-los el projecte.

Aquest cens serà objecte d’una presentació pública que tindrà lloc el proper 6 d’abril, i anirà aparellat a l’elaboració d’un llistat de persones interessades en cultivar terrenys, fent l’Ajuntament d’intermediari entre ambdues parts. Tants els propietaris que vullguen cedir o llogar, com els interessats en cultivar, hauran d’acudir al Departament de Medi Ambient i omplir un formulari, acordant-se entre les pròpies parts interessades els terminis i condicions del lloguer o cessió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here