Ontinyent i Generalitat inicien els treballs perquè torne l’FP tèxtil el proper curs

0
756
Imatge de la reunió de la mesa d'FP d'Ontinyent

El Director General de Formació Professional confirma que veu “amb bons ulls” la dotació d’una línia vinculada al sector tèxtil

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent estan encetant els treballs per ampliar l’oferta de Formació Professional (FP) el proper curs 2020/2021 a la ciutat. El Director General de FP i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomícia, participava aquest divendres en una reunió de la Mesa de FP d’Ontinyent, on confirmava que estan estudiant-se vàries opcions i que una d’elles seria implantar una línia vinculada al sector tèxtil, possibilitat que veuria “amb bons ulls”.

Gomícia explicava que a la Mesa de FP, presidida per l’Alcalde Jorge Rodríguez i on participaven els regidors d’Educació i Promoció Econòmica i representats dels diferents agents socials de la ciutat, «hem pogut escoltar totes les visions, i estem tots pel mateix camí. Ara valorarem totes les propostes perquè al proper curs la ciutat tinga una oferta de FP el més adequada possible a les seues necessitats”, manifestava. El Director General, que també exposava l’estratègia del Govern del Botànic al voltant de la FP, agraïa l’elevat grau d’implicació de l’Ajuntament, el sector educatiu i l’empresarial.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que a la reunió del passat mes de novembre de la Mesa de FP ja es va analitzar les demandes dels centres, i un estudi d’ocupabilitat elaborat pel Consell Econòmic i Social, es va consensuar una proposta a la Conselleria per dotar a la ciutat al proper curs de nous mòduls de FP vinculats als sectors productius locals, en àrees com construcció informàtica o tèxtil. A aquest estudi s’ha afegit altre sobre les necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament a petició de les patronals COEVAL i ATEVAL, que apuntava als perfils vinculats al tèxtil entre els de major demanda a la ciutat i la comarca.

Borrell destacava que “quan vam posar en marxa la Mesa de FP com a organisme depenent del Consell Educatiu de Ciutat, entre els principals objectius estaven impulsar els estudis de FP i establir una línia de diàleg directe amb l’administració autonòmica. La reunió de hui és una mostra perfecta de que treballant junts entre totes i tots estem acomplint amb estos objectius, que anem a fer tot el possible perquè quallen en una major i millor oferta de Formació Professional a Ontinyent ja en el proper curs”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí