Ontinyent i Ecovidrio inicien una campanya per impulsar el reciclatge de vidre als establiments hostalers

0
2704
Ontinyent col·labora en el reciclatge de vidre.

La ciutat va reciclar en 2021 una mitjana de 20’7 kgs de vidre per habitant, per damunt de les mitjanes estatal i autonòmica

L’Ajuntament d’Ontinyent, comptant amb la col·laboració d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de vidre a Espanya, posa en marxa esta setmana una campanya per a impulsar el reciclatge d’envasos de vidre en el sector hostaler de la localitat. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i el tècnic de la gerència d’Ecovidrio per a la Comunitat Valenciana, Manuel Sala, presentaven al local d’hostaleria de la Societat de Festers una iniciativa que inclourà enquestes, contenidors especials, lliurament de poals i visites d’un educador ambiental, Jordi Martí, que també acudia a l’acte.

Sayo Gandia explicava que es tracta d’una acció inclosa a l’execució del Pla de Residus de la ciutat, al qual es vol abordar en profunditat l’impuls al reciclatge en les diverses fraccions d’elements a reciclar. En aquest sentit, la regidora recordava que “quan iniciem en 2023 el sistema porta a porta integral segurament el del vidre siga l’únic contenidor que continue, juntament als de roba i oli, ja que la recollida en contenidors per al vidre funciona molt bé”. De fet, segons dades facilitades des d’Ecovidrio, corresponents a 2021, els ciutadans d’Ontinyent van reciclar un total de 742.640 quilograms d’envasos de vidre, una mitjana de 20,7 kgs de vidre per persona que supera la mitjana estatal (19 kgs) i autonòmica (17).

Manuel Sala explicava que la iniciativa, en una primera fase, començarà amb la realització d’enquestes i entrevistes als tots els establiments d’hostaleria de la localitat, per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, s’ofereix informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmiques i mediambientals que té el reciclatge de vidre. En una segona fase, i per a facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Servei d’àpats), s’instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s’entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge en els contenidors.

Sala incidia en què “el sector de l’hostaleria i la restauració és un dels eixos fonamentals per a incrementar la taxa de reciclatge, ja que en ell es consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen a Espanya”. La campanya també prestarà especial atenció a les comparses de moros i cristians amb local propi. Respecte a la taxa de contenidors, el gerent de zona d’Ecovidrio explicava que Ontinyent se situa amb una mitjana de 253 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 142 iglús per als residus d’envasos de vidre, “una xifra que volem augmentar en tenir les dades d’esta campanya”, avançava.

Sayo Gandia posava de relleu els beneficis mediambientals del reciclatge de vidre, ja que “el vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors i minimitzem consum d’energia i emissions de CO2, a més d’evitar l’extracció de matèries primeres. Tot son avantatges”, remarcava.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí