Ontinyent i Conselleria treballen en augmentar al menys un 30% la inversió del Pla Edificant per l’IES Jaume I

0
1973
IES Jaume I d'Ontinyent

A les actuacions plantejades inicialment s’afegiran altres com la dotació de plaques fotovoltàiques d’autoconsum i la climatització dels tallers d’FP, per arriba a una inversió estimada superior als 1’3 milions d’euros

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria d’Educació de la Generalitat valenciana estan treballant en la revisió del projecte d’actuació prevista a a l’IES Jaume I dins el pla “Edificant” (que finança la Generalitat i executa l’Ajuntament) per a arribar a més de 1’3 milions d’euros, més d’un 30% d’augment respecte a la previsió inicial. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, han acompanyat el Director General d’Infrastructures, Víctor García, en una visita al centre, on el Director del mateix, Rafel Gandía, mostrava in situ algunes de les necessitats de l’actuació, proposada per l’Ajuntament atenent les demandes del Consell Escolar Municipal i la comunitat educativa del propi centre.

Esta visita va permetre avaluar la necessitat d’afegir noves actuacions a les plantejades inicialment. Entre estes novetats estarien els equipaments per a la climatització dels tallers o la dotació de plaques fotovoltàiques d’autoconsum per fer autosostenible el centre. Cal recordar que les actuacions previstes ja incloien la reparació i adequació del sistema d’evacuació a la xarxa pluvial per les humitats detectades en les cobertes o l’adequació del sistema de la xarxa residual amb el canvi i construcció d’una nova xarxa. Així mateix, també es contempla la construcció de noves zones educatives, la instal·lació de xarxa wifi per tot l’edifici i el canvi de lluminàries de tubs fluorescents per tubs de LED.

Víctor García agraïa l’Ajuntament “el seu bon treball amb l’Edificant, un treball que és un exemple del bon funcionament d’aquest pla”, i avançava que va a treballar-se perquè la delegació de les obres puga fer-se efectiva al primer trimestre de 2023. Amb esta inversió, explicava, “atendrem les mancances generades pels defectes en la construcció del centre efectuada fa 14 anys en l’epoca de l’empresa pública CIEGSA, un paradigma de mala praxis que ara ens obliga a fer actuacions com aquesta en tot el territori”.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, agraïa al seu torn la implicació del Director General Víctor Garcia en atendre les demandes d’Ontinyent, i recordava que amb aquesta reforma “superarem els 36 milions d’euros d’inversions dins del Pla Edificant a Ontinyent, atenent demandes d’actuacions a tots els centres de la ciutat”. Una actuació, la del Jaume I, “molt necessària, tot i ser el centre de més recent construcció a Ontinyent”.

El Director de l’IES Jaume I, Rafael Gandia, agraïa la visita dels representats municipals i autonòmics, i mostrava la satisfacció del centre “perquè s’atenga dins el Pla Edificant una actuació que veniem reclamant des de 2019 però que ha trobat pel mig els problemes derivats de la pandèmia. Reparacions que són necessàries i ugents per evitar que es deterioren les instal·lacions i els materials per a l’ensenyament que es troben en elles”.

El Pla Edificant ha suposat ja l’execució d’obres a Ontinyent en l’IES Pou Clar, CEIP Lluís Vives; CEIP La Solana, CEIP Carmelo Ripoll i CEE Vall Blanca. D’altra banda, han començat les obres al CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls. Una vegada finalitzen les obres del CEIP Martínez Valls començaran les obres al CEIP Vicente Gironès. A més, va a delegar-se les competències per a les obres del propi IES Jaume I i el Conservatori Professional Gomis, així com la redelegació de IES l’Estació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí