Ontinyent i clubs esportius locals posen en marxa un Pla Esportiu per promoure l’activitat física durant el confinament


0
1146
Imatge d'una sessió d'exercici telemàtica

Òscar Borrell destaca que les ‘masterclass’ de les modalitats amb escoles municipals poden ajudar a mantenir un millor estat físic i emocional a veïnat de totes les edats

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent i els clubs esportius locals que compten amb escoles municipals posen en marxa des d’aquest dimarts un Pla Esportiu per promoure l’activitat física moderada durant el confinament. El regidor d’Esports, Òscar Borrell, ha explicat que aquesta iniciativa, prèviament anunciada per l’alcalde, Jorge Rodríguez, consta d’un seguit de «masterclass» diàries a través del facebook municipal, que es plantegen per ajudar a mantenir un millor estat físic i emocional a veïnat de totes les edats.

El regidor manifestava que «estem en un moment del confinament en el què practicar esport, establèixer rutines i mantindre’s ocupat són qüestions importants i aconsellades pels metges i psicòlegs per afrontar de la millor forma el confinament obligat que estem vivint totes i tots degut a l’epidèmia del Coronavirus. Hem de seguir les recomanacions per al manteniment de l’activitat física en els espais domiciliaris i amb eines senzilles segons recomana la Societat Espanyola de Medicina de l’Esport.», assenyalava.

El Pla Esportiu es podrà seguir pel facebook de l’Ajuntament d’Ontinyent amb masterclass dels esports que ja utilitzen aquesta ferramenta per a la seua docència online, que continuarà en aquestos meses de forma online amb els tècnics de cada club. Així, aquest dimarts s’emet a la masterclass del Club Martínez Valls Bàsquet; dimecres la del Club de Tennis Poliesportiu; dijous la del Club Triatló Ontinyent; divendres la del Club d’Escacs d’Ontinyent; dissabte la del Club Atletisme Ontinyent i diumenge la del Club de Pilota Ontinyent. En tots els casos l’horari previst és a les 17:00 hores excepte els escacs, que seran a les 16:00, i la pilota que serà a les 11:00. La setmana següent i fins la data del 25 d’abril hi ha previstes tot

un seguit de masterclass diàries de les quals s’anirà informant a les xarxes socials municipals. Els continguts versaran sobre xicotets exercicis de manteniment muscular, respiratoris, exercicis de flexibilitat i activitats caseres, adaptades per a gent de totes les edats.

Òscar Borrell afegia que «en definitiva, intentem minimitzar els efectes confinament i millorar el sistema i aparell de l’organisme, així com mantindre’s ocupat per a evitar el desànim, tristesa i desocupació. A més a més podrem conèixer les escoles esportives municipals que es practiquen a Ontinyent per a poder inscriure’s en les escoles d’estiu dels esports i reservar una plaça per a les escoles municipals de la temporada 2020-2021. Ara més que mai és necessari l’exercici físic per a prevenir patologies cròniques, i millorar el estat tant físic com emocional», concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here