Ontinyent homenatjarà als alcaldes dels 40 anys de democràcia per al 9 d’Octubre

0
1906
Els alcaldes d'Ontinyent rebran el seu homenatge

L’Alcalde Jorge Rodríguez i els grups municipals acorden reconèixer la tasca de Rafael Tortosa, Vicent Requena, Lina Insa, Rafael Portero i Manuel Reguart

Ontinyent retrà homenatge el proper 9 d’Octubre als alcaldes i alcaldesses que ha tingut la ciutat durant els 40 anys transcorreguts des de les primeres eleccions democràtiques a Espanya, el 3 d’abril de 1979. Així, i per acord de l’Alcalde Jorge Rodríguez i els diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, el ple solemne que cada any es fa coincidint amb la festa dels valencians i valencianes servirà per reconèixer la tasca al front del consistori de Rafael Tortosa (1979-1991), Vicent Requena (1991-1999), Lina Insa (1999-2001/2007-2011), Rafael Portero (2001-2003) i Manuel Reguart (2003-2007).

Per altra banda, també es distinguirà pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina al Grup Scout Mafeking 167 d’Ontinyent, el Cine Club Utiye i l’Associació d’Amics dels Reis Mags. Tots tres grups se’ls premia per la seua trajectòria en benefici de la societat i de les festes i tradicions d’Ontinyent, tasca que fa al voltant de mig segle d’història que porten desenvopulant.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “pensavem que era molt just reconeixer la tasca dels alcaldes que van estar al capdavant de corporacions durant vàries dècades, en les quals Ontinyent ha estat una ciutat que ha sabut adaptarse a la realitat i on la democràcia s’ha consolidat com a part del ADN de la ciutat”. De la resta de guardonats, l’alcalde destacava que “el grup Scout ha participat durant mig segle de manera molt activa en l’educació no formal dels i les joves. El Cine Club Utiye té una llarguísima trajectoria en el foment del cine a Ontinyent, i l’Associació d’Amics dels Reis Mags son una de les associacions de la ciutat més actives, especialment al moment de l’esperada cavalcada de cada any”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La II Mostra de Cinema Documental de Montaverner ha estat presentada a la Filmoteca de València

El 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, la jornada començarà a les 12:00 hores amb una processó cívica que anirà des de la plaça Major fins al Palau de la Vila. El programa d’actes institucionals s’iniciarà amb una exhibició de música i balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent i el grup de percussió i dolçaina “El Regall”. Continuarà amb el Ball de l’Àguila, a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”. A continuació, ja en el Palau de la Vila, se celebrarà un ple institucional obert a tot el públic, en el qual es realitzarà el lliurament de premis a tots els guardonats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here