Ontinyent gestionarà de forma autònoma la recollida del fem a partir d’octubre de 2023

0
1323
Sayo Gandia explica el sistema de recollida de residus.

La ciutat se n’ix del servei de lal Mancomunitat de la Vall d’albaida per implantar el porta a porta i per tindra una millor eficiència de reciclatge

L’Ajuntament d’Ontinyent gestionarà de manera autònoma la recollida del fem des d’octubre de 2023, per a garantir l’adequada posada en marxa del nou model de recollida “porta a porta” a la ciutat. Així serà després que l’últim ple municipal aprovara de manera definitiva l’expedient de finalització de la gestió de la recollida de residus domèstics que ara està en mans de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida.

La decisió, amb l’aval favorable de la comissió tècnica, farà possible que l’Ajuntament d’Ontinyent recupere la gestió en la tardor de 2023, que és quan està previst que es puga adjudicar el nou contracte. A hores d’ara s’està redactant els plecs de condicions que permetrà traure a concurs el nou servei porta a porta.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que Ontinyent recupera el control de la recollida de residus amb l’objectiu que siga més eficient i de major qualitat, tal com sostenen els informes tècnics. Els plans del Govern d’Ontinyent exigeixen implantar un model adequat a la Llei de Residus “i que ens permeta reciclar un 70% dels residus que es generen, enfront del voltant del 36% que es recicla en aquests moments” assenyalava la regidora de Sostenibilitat.

Cal recordar que els informes tècnics previs a l’aprovació inicial de l’expedient apuntaven que tot i les despeses que comportarà la implantació del nou model porta a porta, la previsió és que els costos per al contribuent s’equilibren, ja que la reducció de la quantitat dels residus que acabaran en les plantes de gestió rebaixarà el rebut del tractament dels residus. A més a més, en incrementar-se el reciclatge els ingressos municipals també augmentaran, cosa que es preveu que permeta ajudar a fer front a l’import final de la taxa. “Si reciclem més i enviem menys fem a les plantes, lògicament el cost del tractament es reduirà i ingressarem més diners del reciclatge” ha exposat la regidora.

Sayo Gandia també destacava que “les característiques urbanístiques i el tamany de la nostra ciutat fa més recomanable, tal i com indica el pla de residus d’Ontinyent, gestionar aquest nou model de servei de manera autònoma”, i afegia que incrementar la recollida porta a porta de més fraccions de residus també permetrà reduïr la presència de contenidors, recuperant espai públic per a destinar-lo a altres usos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí