Ontinyent i la Font de la Figuera, unió per celebrar la memòria de José Cervino

0
1649
S'ha descobert una placa a la tomba de Cervino a la Font de la Figuera

‘L’Any Cervino’, que celebra el bicentenari de l’autor de les ambaixades d’Ontinyent, descobreix una placa a la Font de la Figuera, on està enterrat

La Societat de Festers reprenia el passat dissabte els actes de ‘l’Any Cervino’ que organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent amb un acte en la Font de la Figuera, on està la tomba de l’autor de les ambaixades. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, procedia a descobrir la placa junt a l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz i el President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, en un acte al qual assistien els regidors d’Ontinyent Jaime Peris, Pablo Úbeda, Àlex Borrell i Tudi Guillem, càrrecs de 2017, familiars del magistrat, la junta de festes, la Confraria De Santa Barbara i els seus càrrecs i públic en general.

A més a més, en la jornada es procedia a visitar l’Església i el seu retaule obra de Juan de Juanes, i ja de vesprada es van declamar les ambaixades escrites per Cervino, des de la Casa l’Angel, habitatge on va viure el magistrat, escriptor i alcalde d’Ontinyent de 1843 a 1844. Joaquín José Cervino va ser recentment nomenat com a fill adoptiu d’Ontinyent en el dia del 200 aniversari, obrint la programació de “l’Any Cervino” que es perllongarà fins al 17 de maig de 2018.

Després de l’acte d’aquest cap de setmana a La Font de la Figuera, la programació es reprendrà amb la inauguració d’una exposició en la Casa de Cultura el dia 21 de juliol a les 20:30 hores, i el 19 d’agost amb una ruta teatralitzada pel Carrer Major. A més a més, agost serà el moment del tradicional assaig d’ambaixades i de les pròpies ambaixades, i en l’acte del pregó i presentació de càrrecs del 20 d’agost s’estrenarà una peça musical inspirada en la figura de Cervino.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Carreteres fa la primera proposta a la Font de la Figuera per solventar el problema d'inundacions per les pluges

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here