‘Ontinyent contra el foc’ comença la vigilància de les serres del terme durant 90 dies prorrogables

0
1035
Patricia Folgueras ha presentat una nova edició de 'Ontinyent contra el foc'

La campanya municipal de prevenció d’incendis forestals a Ontinyent tindrà lloc del 17 de juny al 17 de setembre mantenint el format i incentius de l’anterior edició

‘Ontinyent contra el foc’, la campanya de voluntariat forestal posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent comença aquest dissabte 17 de juny, per a vigilar les serres durant 90 dies prorrogables en cas que les condicions climatològiques així ho recomanen. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, ha explicat que la campanya manté el format i incentius de l’anterior edició, “un format més ample, amb més dies, que és possible gràcies a la implicació dels voluntaris i voluntàries amb experiència d’anteriors edicions, que han mostrat en tot moment la seua disponibilitat, que hem d’agrair i que ens permet posar-nos en marxa ja mateix, per després sumar als voluntaris que acudisquen a jornades de formació com la que farem el proper dimecres, i a la que animem a totes i tots a participar”.

En concret, dimecres 21 de juny a les 19:30 hores al Palau de La Vila hi haurà una jornada d’intercanvi d’experiències amb els grups de voluntariat ambiental dels voltants, on s’han convocat als participants d’anys anteriors, i on poden acudir persones interessades a participar.

La campanya mantindrà el repartiment dels voluntaris en tres torns, aprofitant-se els passeigs que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l’arribada de l’estiu, i reforçant-los posant a disposició del voluntariat dos vehicles municipals. Els voluntaris comptaran amb facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El voluntariat d''Ontinyent contra el Foc' tornarà en juny de manera adaptada a la pandèmia

Patrícia Folgueras incidia en què “quan parlem de voluntariat no parlem d’una activitat forçadament de moltes hores: cada persona pot aprofitar activitats habituals per, coordinadament, ajudar a detectar qualsevol incidència en el menor temps possible i ajudar-nos a cuidar entre totes i tots les nostres serres. Cada voluntari i voluntària aporta el temps disponible, sense mínims, podent modificar-se quan ho requerisca la persona voluntària”, explicava. Les persones interessades en participar poden ampliar la informació en el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent i al correu electrònic ontinyentcontraelfoc@hotmail.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here