Ontinyent finalitza les obres del nou local d’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer

0
3987
Els regidors han fet una visita al local d'AFAO.

L’espai ubicat al carrer Gaspar Blai Albuixech serà equipat a les properes setmanes i s’espera que estiga a punt per obrir les portes el proper mes de setembre

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat les obres del nou local d’AFAO al carrer Gaspar Blai Albuixech, que l’associació destinarà com a unitat terapèutica i per a tallers de memòria per a un centenar de persones usuàries.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, i la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, que han visitat les instal·lacions acompanyats per l’arquitecte de l’obra, Baldo Molinero, han coincidit en destacar la importància de l’actuació per a l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer d’Ontinyent, “als quals en la legislatura passada ja vam cedir una aula en la seu de la Policia Local per a fer els seus tallers de memòria, i la Casa de Cultura de Sant Rafel per a la unitat terapèutica. Amb aquest nou local podran donar millor resposta a les seues necessitats, que són cada volta majors”, apuntaven.

Cal recordar que l’Ajuntament va procedir a l’adquisició del l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 m2 que era propietat de l’Hospital de Beneficència, dels que es destinen els 380m2 que s’estan adequant per a AFAO, quedant la resta disponible per a altres usos. A les obres, que suposen una inversió de 480.000 euros d’inversió al local i l’equipament, s’afegiran ara les de la vorera d’accés des del carrer Gaspar Blai Albuixech, amb prop de 40.000 euros dins del Pla d’Obres i Serveis del programa “Tornem Junts”, “que són també necessàries per facilitar i millorar l’accés al nou centre, al marc del pla d’actuacions que estem duent a terme des de l’Ajuntament per reactivar la construcció i els sectors afins front als efectes del Covid-19”, recordava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'ajuntament xifra en més e 14.000 els visitats durant este cap de setmana a 'Ontinyent Medieval'

La rehabilitació integral executada dóna prioritat a l’obtenció de llum natural, i inclou la creació d’una gran sala per a persones amb la malaltia ja avançada i altra per a activitats diverses. A més a més hi ha una zona de descans, vàters adequats a les persones usuàries, zones de direcció, administració o de projeccions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here