Ontinyent farà una presentació prèvia a la redacció del nou Pla de Residus de recollida selectiva porta a porta


0
836
Sayo Gandia.

Sayo Gandia destaca l’aposta per fer participatiu el procés que permetrà a la ciutat ser pionera entre les ciutats mitjanes en l’adaptació integral a la normativa europea

Una jornada de presentació iniciarà el proper dijous dia 22 d’octubre a Ontinyent els treballs previs a la redacció del nou Pla de Residus de la ciutat. Així ho anunciava en roda de premsa la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, qui explicava que en esta jornada es presentaran els tallers participatius que es faran en un procés que permetrà a la ciutat ser pionera entre els municipis espanyols del seu tamany en l’adaptació integral de tots els barris a la normativa europea, estatal i autonòmica de recollida selectiva de residus porta a porta.

“Volem que siga un pla molt participatiu, que replegue les aportacions de la ciutadania sobre la casuística de cada barri», avançava la regidora, qui explicava que l’acte obert a la ciutadania tindrà lloc a les 19:00 hores a la Casa de Cultura, sent necessari per motius d’aforament reservar plaça al telèfon 96.291.82.00 (extensió 232) o al e-mail plaresidus@ontinyent.es. En aquest acte es comptarà amb la presència d’una tècnica de l’empresa encarregada de la redacció del Pla i representats de l’empresa que es farà càrrec dels taller participatius i de la dinamització d’aquest procés, que es preveu finalitzar en gener de 2021.

Sayo Gandia recordava que per complir amb la normativa europea que en pocs anys entrarà en vigor, l’Ajuntament d’Ontinyent va encarregar un estudi perquè analitzara la millor manera per a fer-ho. Aquest estudi, que ha portat prop d’un any de treball, ha permès fer un diagnòstic de les necessitats i característiques de la ciutat, concloent que el sistema de porta a porta que actualment s’utilitza a Ontinyent per als residus orgànics ha de ser ampliat per a passar a una recollida porta a porta de tot tipus de residus a tots els barris, el que implica la desaparició dels contenidors.

A partir d’aquest diagnòstic, ara continua el treball per a la redacció del pla, un procés participatiu que s’obri amb la presentació que s’ha fet hui de la nova imatge del procés i amb l’acte que tindrà lloc el proper dijous, al que s’anima a acudir a tota la ciutadania.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here