Ontinyent farà un taller participatiu per explicar els canvis al projecte de la nova Plaça de la Concepció

0
5630
Jorge Rodríguez ha visitat l'exposició que hi ha al Museu del Tèxtil.

El taller estarà precedit per una exposició gràfica al Museu Tèxtil que era visitada aquest divendres per l’alcalde i diverses regidores i regidors

L’Ajuntament d’Ontinyent organitzarà el proper 25 de gener un nou taller per explicar a la ciutadania els canvis introduïts al projecte de la nova Plaça de la Concepció, al marc del procés participatiu impulsat pel consistori de manera prèvia a la remodelació d’aquest espai. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor de Territori, Joan Sanchis i diversos regidores i regidors de l’Ajuntament, visitaven al pati del Museu Tèxtil l’actualització de l’exposició gràfica en panells sobre el projecte, on es contemplen ja estos canvis, i que estarà oberta al públic diàriament des del proper dilluns, de 9:00 a 18:00 hores.

Durant la visita, el primer edil destacava que “després de 50 anys sense intervencions en aquest espai, volem el màxim consens, i d’ahí aquest intens procés de participació dins del qual, entre altres coses, vam presentar un primer esborrany que va ser debatut amb la ciutadania a una jornada amb l’arquitecte redactor, que hem modificat atenent les suggerències ciutadanes i que té com a resultat aquest segon esborrany que presentem ara”, assenyalava.

Entre les principals novetats es troben el manteniment del ratllat en “zigzag” de l’actual empisat decoratiu de la plaça; el canvi de l’enllumenat aeri proposat per altre de caire més clàssic; o la inclusió al disseny final d’un tram de pas de vehicles entre la baixada des del carrer Músic Úbeda i l’eixida cap a la rodona de Moros i Cristians, tal com demanaven els comerciants de la zona.

Per la seua banda, el regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que les novetats ja han estat exposades esta setmana als comerciants en una reunió, a la qual van valorar positivament la inclusió d’estes modificaicons. Igualment, avançava que l’execució del projecte, que tindrà un pressupost d’al voltat de 2 milions d’euros subvencionat per la Diputació de València, està previst que s’inici a l’últim trimestre d’enguany, una volta s’aprove el projecte definitiu i es licite. Sanchis lligava esta actuació a altres com la II Fase del Museu Tèxtil, la remodelació de la Glorieta o la creació del parc inundable de la Cantereria “que, al seu conjunt, van a suposar un important impuls a esta zona de confluència dels barris de Sant Josep, Sant Rafel i Poble Nou i que també és un dels principals accesos a la ciutat”, apuntava.

El taller participatiu del 25 de gener tindrà lloc des de les 19:30 hores al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, amb accés lliure fins completar l’aforament. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’animava a la ciutadania “a visitar l’exposició i a acudir al taller, amb el que encarem la recta final cap a l’inici d’esta actuació urbanística tan important”, manifestaven.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí