Ontinyent farà obligatori l’ús de mascaretes a les instal·lacions municipals per protegir a personal i ciutadania

0
915
Els funcionaris d'Ontinyent van equipats amb mascaretes

Natàlia Enguix destaca que “el nou confinament és portar mascareta, per això anem a repartir-ne i per això s’han d’utilitzar”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha determinat com a obligatori l’ús de mascaretes a les instal·lacions municipals per tal de protegir al personal i la ciutadania. La regidora de personal, Natàlia Enguix, explicava que “el nou confinament és portar mascareta. Per això l’Ajuntament va a repartir als propers dies 40.000 mascaretes reutilitzables fetes a Ontinyent, i per això el que ha de fer la gent ara és utilitzar-les per al seu dia a dia”, manifestava.

La regidora que recordava que l’ús generalitzat de mascareta ha estat una constant a països on s’està controlant la pandèmia com Xina o Corea del Sur, explicava que la obligatorietat del seu ús és una de les mesures contemplades en el ‘Pla de Retorn’ del personal municipal de cara a la Fase 1 del desconfinament que tindrà lloc a partir del proper dilluns, i que es preveu que comporte un augment de la circulació i la interacció física entre les persones.

Altres mesures contemplades en este pla que està ultimant-se seran l’obligatorietat de mantenir una distancia mínima de seguretat de 2 metres entre totes les persones a les instal·lacions municipals; la dotació a les mateixes de solucions hidroalcohòliques; la reducció de l’aforament dels espais; la creació de barreres físiques per evitar el contacte; o la intensificació de les tasques de neteja. Igualment, es crearà un punt d’atenció ciutadana a l’entrada de l’Ajuntament, a l’interior del qual sols s’atendrà amb cita prèvia a través del telèfon 96.291.82.00. El consistori mantindrà l’aposta pel teletreball fins l’alçament de l’estat d’alarma, especialment als casos de treballadores i treballadors amb perfils especialment vulnerables al virus.

Natàlia Enguix recordava que “lògicament, totes i tots hem d’atendre les indicacions que venen fent-se des del Govern d’Espanya pel que fa a les normes de convivència a l’hora de tossir o estornudar, llavar-se les mans a sovint o quedar-se en casa si es presenta símptomes o s’ha estat en contacte amb algú que els tinga. Com deia esta mateixa setmana el nostre alcalde Jorge Rodríguez, no ens podem permetre perdre-li el respecte a esta malaltia, evitar tornar arrere i seguir avançant és cosa de totes i tots, i els xicotets detalls son claus», concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here