Ontinyent exposa el seu pla pedagògic front a la Covid-19 a la XV Trobada de Ciutats Educadores de Vitòria

0
3332
El regidor Óscar Borrell ha viatjat fins a Vitòria.

Óscar Borrell participa a un encontre on Ontinyent ha estat inclosa a la xarxa temàtica “Ciutat Inclusiva, Ciutat Educadora”

La ciutat d’Ontinyent exposa el seu pla pedagògic d’acció front als efectes de la Covid-19 a la XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), que té lloc esta setmana al Palau de Congresos de Vitòria. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, acompanyat per la tècnica d’Educació Emilia Tortosa, participa en la trobada, que baix el lema “Consolidant la Ciutat educadora” compta amb la participació de més prop de 300 participants de 91 municipis diferents, a més d’experts i professionals per a reflexionar sobre el paper que tenen els governs locals en la construcció de la ciutat educadora com a model de municipi.

En concret, l’experiència d’Ontinyent es presenta com a model de bona pràctica dins la xarxa temàtica “Ciutat Inclusiva, Ciutat Educadora”, estant posada com a exemple per confeccionar el Pla Pedagògic de suport educatiu posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als efectes de la “bretxa digital» entre l’alumnat escolar durant el confinament per la Covid-19. Aquest pla va servir per elaborar més de 500 dossiers personalitzats per a 250 xiquets i xiquetes sense accés a internet, que havien quedat en situació de vulnerabilitat.

Amb aquest pla, un equip municipal amb 7 psicopedagogs va recabar informació via telefònica de l’alumnat, coordinant l’elaboració d’estos dossiers personalitzats juntament amb el departament d’educació i els claustres dels centres, per distribuir posteriorment els dossiers. Al servei es va afegir el psicòleg del Departament de Joventut per elaborar plans personals d’estudi per a l’alumnat que preparava les proves d’accés a la universitat o exàmens finals.

Óscar Borrell explicava que en la ponència inaugural el director de la Càtedra UNESCO en Educació i professor titular de la Universitat Autònoma a Madrid, Francisco Javier Murillo, va destacar la importància del treball contra els efectes de la pandèmia al món educatiu, “un extrem al qual estem orgullosos de que Ontinyent haja estat posada com a exemple d’acció i de ciutat inclusiva i igualitària, que treballa perquè cap xiquet o xiqueta es quede arrere. Amb aquest pla, sumat a la ràpida recuperació de la presencialitat, vam aconseguir que a Ontinyent no tinguerem un abandonament escolar significatiu, com sí va pasar en altres llocs”.

El regidor també posava de relleu “l’interès de participar en la Xarxa de Ciutat Educadores, un espai on compartir experiències amb altres localitats que aposten per la innovació educativa, i que donen a l’educació la importància que té com a element clau per al futur de les ciutats”, manifestava. La jornada inaugural de la Trobada comptava amb la presència del Ministre d’Universitat del Govern d’Espanya, Joan Subirats, i del Conseller d’Educació del Govern Basc, Jokin Bildarratz.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí