Ontinyent es conjura per lluitar contra les agressions sexistes en les festes de Moros i Cristians

0
431
Imatge de la reunió prèvia a les festes d'Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Societat de Festers sumen a les comparses i duran a terme accions per fomentar l’aplicació del ‘protocol de barres’ dins la campanya ‘Respecta’m, sense un sí és un no’

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia volen sumar a les comparses de Moros i Cristians a la lluita contra les agressions sexistes durant les properes festes morocristianes. La regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, i la de festes, Àngels Muñoz, s’han reunit amb el President de la Societat de Festers, Vicent Pla, en un encontre al qual s’ha plantejat les accions a dur a terme per tal d’aconseguir la major adhesió possible de les comparses a la campanya “Respecta’m, sense un sí és un no” amb l’aplicació del conegut com a “protocol de barres”, un protocol d’actuació contra l’assetjament sexual en l’àmbit específic de l’oci i les festes.

En concret, i comptant amb l’ajuda de la Societat de Festers, l’Ajuntament es posarà en contacte estos dies amb representants de totes les comparses, que rebran del 3 al 17 d’agost la visita d’agents promotores de la campanya, que els explicaran in situ el funcionament del protocol i se’ls facilitarà material de la campanya. Posteriorment, el 20 d’agost, la regidora d’Igualtat participarà en un encontre amb les comparses a la seu de la Societat de Festers on entre altres coses s’abordarà l’aplicació de la campanya durant els dies centrals de les festes.

Natalia Enguix explicava que “no serà l’única acció que fem contra les agressions sexistes durant les festes, ja que anem a tractar d’implicar a altres sectors, però és fonamental comptar amb la màxima implicació del mon de la festa per tal de previndre i fer front a les agressions sexistes, una tasca en la qual la conscienciació i la sensibilització són claus”, destacava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Els constructors valoren positivament el programa de foment de rehabilitació urbana d' Ontinyent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here