Ontinyent es bolca contra la intenció de Sanitat de suprimir el servei de diàlisi a l’hospital


0
708
Hospital d'Ontinyent.

L’Alcalde Jorge Rodríguez anuncia que es reunirà dilluns amb representants de la conselleria per exigir que no se suprimisca el servei que obligarà als pacients a traslladar-se a Xàtiva per poder ser atesos

La intenció de la Conselleria de Sanitat de suprimir el servei de diàlisi a l’hospital d’Ontinyent ha provocat la reacció immediata de tots els partits amb representació a l’Ajuntament oposant-se a aquesta decisió, ocasionada per la renúncia al contracte per part de l’empresa adjudicatària del servei.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat que es reunirà el proper dilluns amb representants de la Conselleria per tal d’exigir que no es duga a terme aquesta supressió del servei de diàlisi a Ontinyent, de la qual tenia noticies l’Alcaldia dies arrere.

La reunió, que es durà a terme de forma telemàtica, comptarà amb la participació de la Secretària Autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i la Sotsdirectora General de Planificació i Organització Assistencial, Cristina Ruiz. En ella, l’Alcalde demanarà detalls de com va a resoldre’s esta situació, que obligaria als pacients que actualment són atesos a la ciutat a traslladar-se a Xàtiva des del proper dia 22 de febrer per rebre aquesta atenció, que requereixen en tres sessions setmanals.

Des del partit la Vall ens Uneix, el diputat Joan Sanchis afirmava que «anem a donar tot el suport a l’Alcalde en les reivindicacions per donar resposta a la problemàtica que es presenta a estes persones, que s’han vist de la nit al matí en una situació que perjudica la qualitat de l’atenció sanitària que venien rebent, per qüestions contractuals i gestions de la Conselleria amb empreses, que en cap cas deurien afectar-les”.

Des de Compromís el regidor Nico Calabuig ha anunciat que el diputat a les Corts Valencianes, Jesús Pla, presentarà una pregunta sobre aquesta eliminació del servei de diàlisi d’Ontinyent, per saber amb detall la situació i els motius de la decisió que s’ha conegut a través de la premsa. El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que «si s’arriba a materialitzar aquesta informació que hem pogut conéixer, estaríem davant un pas enrere preocupant en un servei vinculat a la salut en la nostra ciutat. La regidora Paloma Alberola per la seua banda ha demanat al departament de Salut Xàtiva-Ontinyent «que explore totes les solucions possibles que passen per mantindre el servei».

Per part del PP s’ha manifestat que «en la situació de Covid que estem patint ens sembla molt onerós que els usuaris de la diàlisi que actualment acudeixen a Ontinyent es vegen obligats a traslladar-se a l’hospital de Xàtiva, per molt que se’ls facilite ambulància col·lectiva i que la mateixa passe per diferents localitats”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here