Ontinyent enceta amb la Publicació la recta final cap a les Festes de Moros i Cristians

0
914
La Publicació es va fer al Castell de Festes
La Publicació es va fer al Castell de Festes

Un multitudinari acte de Publicació iniciava aquest dissabte a la Plaça Major d’Ontinyent la recta final cap a la Setmana Gran de Festes de Moros i Cristians. Als peus del Castell de Festes, l’alcalde Jorge Rodríguez lliurava al President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, la clau de la ciutat, simbolitzant el període que s’obri a partir d’ara, amb l’inici del calendari d’actes centrals d’estos festeigs.

En un discurs carregat d’emotivitat, Jorge Rodríguez recordava el XXX aniversari del II Congrés Nacional de Moros i Cristians i del propi Castell de Festes, destacant el fet que les capitanes d’enguany siguen filles dels capitans de 2003 com a mostra de que la festa trascendeix el temps. En aquest sentit, apuntava que la festa “flueix en el temps com a element de germanor i amistat. Una tradició festera que passa de generació en generació, ensenyar als nostres fills el que vam aprendre dels nostres pares i iaios, eixa es i serà sempre la millor garantia de que les persones canviem però la festa sempre perdura”.

La Publicació, acte que obri les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, va començar amb una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les 24 comparses.

Després de la recepció, es va produir el traspàs de poders en què els capitans d’enguany, María Peiró González, de la comparsa Cruzados, per part del bàndol cristià; i Laura Gramage Castelló, de la comparsa Benimerins, en l’exèrcit moro, van assumir els càrrecs de mans dels capitans de l’any passat, el arquer Rafael Cucart i l’omeya María Insa. L’ambaixador i el banderer cristià, Raül Albuixech Gandia i Amadeo Juan Galbis, de la comparsa Cides, i els moros, Ignacio Bordera Ferrero i José Pedro Jordá Plá, dels Mossàrabs, van rebre els poders dels seus predecessors llauradors i mudèjars. Per a finalitzar l’acte, es va presentar el cartell anunciador de les Fester de Moros i Cristians del 2015, dissenyat per l’astur i fester ontinyentí Joan V. Martínez Ballester. I es va fer la simbòlica i tradicional entrega de la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, per part de l’Alcalde, concloent amb el crit de “Dames i cavallers, ja estem en festes!”, que dóna inici als Moros i Cristians de 2015.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí