Ontinyent dotarà en 2020 als barris de Sant Josep i Poble Nou d’un Centre Civic i altre Juvenil i d’Oci

0
466
Jordi Vallés, Natalia Enguix i Paula Soler

S’ubicaran en plantes baixes de lloguer fins que es traslladen al Centre Intergeneracional projectat pel Govern ontinyentí a l’edifici municipal del Carrer Delme

L’Ajuntament d’Ontinyent dotarà en 2020 als barris de Sant Josep i Poble Nou d’un Centre Civic i altre Juvenil i d’Oci, que s’ubicaran en plantes baixes de lloguer fins que es traslladen al Centre Intergeneracional projectat pel Govern ontinyentí a l’edifici municipal del Carrer Delme. Es tracta d’una nova aposta de l’executiu que encapçala Jorge Rodríguez per les polítiques socials i de jovenut, que, com recordava la 1ª tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, suposen un 13% del pressupost projectat per a 2020, al voltant de 4’2 milions d’euros.

En esta línia es va a traure a concurs públic el lloguer d’un espai per a Centre Cívic i altre per a Centre d’Oci Juvenil per a la zona de Sant Josep/Poble Nou per poder prestar servei a la ciutadania, fins que tots dos serveis puguen ser traslladats al Centre Intergeneracional de 750 m² que anem a ubicar al bloc de vivendes de propietat municipal dels números 1, 3 i 5 del Carrer del Delme, “i que requereixen d’uns treballs complexos i que ens van a dur més temps”.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, donava detalls del plec de condicions del concurs públic que determinarà on els lloguen els locals, que deuran tenir una superfície mínima de 280 m²; estar lliures de barreres arquitectòniques, situats en els barris de Sant Josep o del Raval Poble Nou i dotats de paviment, instal·lació elèctrica lavabos en funcionament. Els contractes de lloguer es formalitzaran per termini de 2 anys i el tipus de licitació serà de 12.600 euros, podent ampliar-se la informació al departament de contractacions de l’Ajuntament.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Jorge Rodríguez aposta per potenciar els atractius del Clariano com a producte turístic a través de 'Riu Viu'

Soler explicava que amb el Centre Cívic “apostem per ampliar l’atenció davant la demanda que estem tenint dels serveis prestats als nostres centres del Llombo i CIM de

Sant Rafel, i així poder arribar amb la major premura possible a cobrir les necessitats de la població i potenciar el envelliment actiu”. Les activitats a realitzar seran les que s’està oferint en l’actualitat a Sant Rafel i el Llombo i que inclouen pilates, gimnasia passiva, patchword, taller de memòria, Balls de Saló o Servei de Podologia, entre d’altres.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, explicava per la seua banda que al cas del Centre d’Oci Juvenil (JOC) del barri de Sant Josep/Poble Nou “aquest espai complementarà la cobertura i l’oferta existent amb el Casal Jove de Sant Rafael i serà un espai per desenvolupar el oci juvenil, un espai de socialització del jovent per compartir vivències i inquietuds que done resposta a les seues necessitats especifiques”.

Vallés afegia que “la intenció és consolidar serveis que faciliten el desenvolupament dels i les joves, així com els seus projectes de vida fent-los partícips de les polítiques juvenils i afavorint el seu pas de jove a adult. Per això atendrem les suggerències de la joventut del nostre poble sobre com vol el que siga el seu Centre d’Oci i, com venim fent, farem posible que puguen demanar i triar les diferents activitats que la regidoria prepara al llarg de l’any. Perquè volem continuar creixent i ajudar a créixer a la nostra societat des de la base, i aquest espai serà un pilar fonamental a tal efecte”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here