Ontinyent dotarà en 2020 als barris de Sant Josep i Poble Nou d’un Centre Civic i altre Juvenil i d’Oci

  0
  786
  Jordi Vallés, Natalia Enguix i Paula Soler

  S’ubicaran en plantes baixes de lloguer fins que es traslladen al Centre Intergeneracional projectat pel Govern ontinyentí a l’edifici municipal del Carrer Delme

  L’Ajuntament d’Ontinyent dotarà en 2020 als barris de Sant Josep i Poble Nou d’un Centre Civic i altre Juvenil i d’Oci, que s’ubicaran en plantes baixes de lloguer fins que es traslladen al Centre Intergeneracional projectat pel Govern ontinyentí a l’edifici municipal del Carrer Delme. Es tracta d’una nova aposta de l’executiu que encapçala Jorge Rodríguez per les polítiques socials i de jovenut, que, com recordava la 1ª tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, suposen un 13% del pressupost projectat per a 2020, al voltant de 4’2 milions d’euros.

  En esta línia es va a traure a concurs públic el lloguer d’un espai per a Centre Cívic i altre per a Centre d’Oci Juvenil per a la zona de Sant Josep/Poble Nou per poder prestar servei a la ciutadania, fins que tots dos serveis puguen ser traslladats al Centre Intergeneracional de 750 m² que anem a ubicar al bloc de vivendes de propietat municipal dels números 1, 3 i 5 del Carrer del Delme, “i que requereixen d’uns treballs complexos i que ens van a dur més temps”.

  La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, donava detalls del plec de condicions del concurs públic que determinarà on els lloguen els locals, que deuran tenir una superfície mínima de 280 m²; estar lliures de barreres arquitectòniques, situats en els barris de Sant Josep o del Raval Poble Nou i dotats de paviment, instal·lació elèctrica lavabos en funcionament. Els contractes de lloguer es formalitzaran per termini de 2 anys i el tipus de licitació serà de 12.600 euros, podent ampliar-se la informació al departament de contractacions de l’Ajuntament.

  Soler explicava que amb el Centre Cívic “apostem per ampliar l’atenció davant la demanda que estem tenint dels serveis prestats als nostres centres del Llombo i CIM de

  Sant Rafel, i així poder arribar amb la major premura possible a cobrir les necessitats de la població i potenciar el envelliment actiu». Les activitats a realitzar seran les que s’està oferint en l’actualitat a Sant Rafel i el Llombo i que inclouen pilates, gimnasia passiva, patchword, taller de memòria, Balls de Saló o Servei de Podologia, entre d’altres.

  El regidor de Joventut, Jordi Vallés, explicava per la seua banda que al cas del Centre d’Oci Juvenil (JOC) del barri de Sant Josep/Poble Nou “aquest espai complementarà la cobertura i l’oferta existent amb el Casal Jove de Sant Rafael i serà un espai per desenvolupar el oci juvenil, un espai de socialització del jovent per compartir vivències i inquietuds que done resposta a les seues necessitats especifiques».

  Vallés afegia que «la intenció és consolidar serveis que faciliten el desenvolupament dels i les joves, així com els seus projectes de vida fent-los partícips de les polítiques juvenils i afavorint el seu pas de jove a adult. Per això atendrem les suggerències de la joventut del nostre poble sobre com vol el que siga el seu Centre d’Oci i, com venim fent, farem posible que puguen demanar i triar les diferents activitats que la regidoria prepara al llarg de l’any. Perquè volem continuar creixent i ajudar a créixer a la nostra societat des de la base, i aquest espai serà un pilar fonamental a tal efecte”, concloïa.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí