Ontinyent dota de fons els pressupostos de 2019 per desenvolupar els 5 milions d’inversions del programa EDUSI

0
2154
Rebeca Torró i Pablo Úbeda han presentat les inversions

La regidora d’Innovació Territorial detalla les partides que permetran iniciar els treballs, una volta s’ha produït la publicació definitiva de la subvenció rebuda del fons europeu FEDER

El Govern d’Ontinyent ha inclòs als pressupostos municipals per a 2019 diverses partides per iniciar el desenvolupament dels 5 milions d’euros en inversions a la ciutat dins el programa europeu EDUSI. La 1ª tinent d’alcalde i regidora d’Innovació Territorial, Rebeca Torró, junt al regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, donava detalls de les partides que permetran iniciar els treballs, una volta s’ha produït la publicació definitiva de la subvenció rebuda del fons europeu FEDER.

Torró destacava que “la consecució de la subvenció obtinguda de 2’5 milions d’euros, als que l’Ajuntament afegirà altres 2’5, ens permetran invertir en aspectes com tecnologia, economia, medi ambient o inclusió social al període 2019-2023. Per poder fer-ho possible, per primera vegada els pressupostos van a contemplar partides per desenvolupar programes europeus”, assenyalava. En concret van a ser 725.000 euros al marc del desenvolupament del programa EDUSI, distribuïts en 3 partides: un fons global dotat inicialment amb 585.000 euros; una partida de 75.000 euros per a modernització de processos electrònics; i una tercera de 65.000 euros per reforçar l’equip humà de l’Ajuntament amb assistència tècnica especialitzada.

La 1ª tinent d’alcalde posava de relleu que “és una tasca nova, no recordem que s’haja desenvolupat mai a Ontinyent un programa d’ajudes europees com aquest, i per això és important donar una resposta adequada a les necessitats que ens vagen sorgint en la seua aplicació”, apuntava. Rebeca Torró afegia que hi haurà més informació sobre el detall del Fons Global o la possible computació d’altres partides del pressupost dins l’aplicació del programa una volta es parle amb el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública al voltant de les actuacions concretes a executar, que podrien incloure intervencions ja encetades però sempre pendents de finalitzar. “Amb la EDUSI reforcem encara més les inversions milionàries que estan executant-se gràcies a les subvencions externes aconseguides pel Govern d’Ontinyent, diners que venen de fora i que no sols milloren les condicions de vida a la ciutat, sinó que també generen una important activitat econòmica a Ontinyent”, destacava.

Per la seua banda, el regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, també feia un anàlisi dels pressupostos per a 2019 que es duran a aprovació plenària la propera setmana, i dels que destacava que “contemplen accions de suport a tots els sectors productius de la ciutat, donant continuïtat a les línies en les que s’ha vingut treballant amb bons resultats”, assenyalava.

En aquest sentit el regidor destacava que per al 2019 es dona continuïtat a l’aposta per l’ocupació i la formació amb programes com el Form@’t i Ocup@’t, i amb una inversió de més 146.000€ per al programa Avalem Joves. També cal destacar la incorporació aquesta setmana a l’ajuntament de 13 persones (oficials obra, pintors i peons) al marc dels programes Emcord i Emcorp. El regidor també feia referència als 60.000 euros pressupostats per ajudes a la internacionalització (fires i catàlegs) que en la passada edició ha registrat 42 empreses beneficiaries de les ajudes de fires i 23 les de catàlegs.

La partida del Fons Global del CES passa a tindre 150.000 euros per les diferents campanyes, accions i activitats, i es manté la partida destinada a les subvencions de les diferents associacions de promoció econòmica en 40.000 euros. Es dota amb 46.500 euros la partida de l’Oficina de l’Emprenedor; 20.000 euros per al foment del turisme i promoció de la ciutat; i es mantenen també les partides per a activitats de les regidories de Comerç i Promoció Econòmica; i l’aportació per a la Càtedra d’Innovació de la que formen part les universitats de València i Alacant, Caixa Ontinyent i ESET España.

El regidor també destacava que al marc d’un treball conjunt amb la Regidoria de Territori van a invertir-se 700.00€ per a la millora dels polígons industrials, i continua l’aposta per la rehabilitació i acondicionament de vivendes amb 200.000 euros de fons propis “i que al llarg d’aquest temps han fet d’aquestes ajudes una important font de dinamització del sector de la construcció i rehabilitació a la nostra ciutat”. concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here