Ontinyent dota de càmeres personals ‘antiagressions’ als agents de la Policia Local

0
632
L'alcalde Jorge Rodríguez, amb agents equipats amb càmeres.

L’Ajunament amplia l’equipament de la Policia Local també amb una nova moto elèctrica

L’Ajuntament d’Ontinyent segueix ampliant i millorant l’equipament de la Policia Local de la ciutat, en aquest cas amb l’adquisició de 5 cameres unipersonals i una nova moto scooter elèctrica. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor de Policia Local, Pepe Gandia; el Comissari Juan Serrano i diversos agents, participava en la presentació als mitjans dels nous elements, que el primer edil destacava que “van a suposar un nou pas endavant en la millora de les condicions de treball dels i les agents, cosa que redunda també en una millor prestació del seu servei a la ciutadania”, explicava.

Al cas de la moto scooter, la seua adquisició forma part d’una inversió de 42.000 euros en nous vehicles elèctrics municipals, 20.000 dels quals estan subvencionats per la Diputació de València dins l’Estratègia ‘Reacciona’ de l’àrea de Medi Ambient. D’estos diners, l’Ajuntament inverteix prop de 8.700 euros en l’adquisició d’esta moto, “que permet continuar avançant en l’eliminació de l’ús de combustibles fòssils i la reducció d’emissions de CO2 per la qual ve apostant el Govern d’Ontinyent», explicava Pepe Gandía. La moto compta amb 9 kw de potencia màxima, una acceleració de 0 a 50 quilòmetres hora en menys de 4 segons i amb una velocitat màxima de 100 quilòmetres hora, i funcionarà com a prova per anar renovant la resta de motocicletes de la Policia si el resultat es favorable.

Quant a les cameres, es tracta de 5 cameres unipersonals, de les quals 2 estaran en ús en tot moment per part de dues patrulles actives, i les altres 3 estaran en recàrrega en la reguarda. El tractament de les imatges es farà sempre d’acord amb la legalitat vigent. Les cameres només s’activaran quan l’agent presencie un possible delicte o infraccions de seguretat pública, comptant amb un ‘buffer’ d’enregistrament d’àudio i vídeo que permet guardar els 60 segons anteriors al moment des que es dóna a l’interruptor, «cosa que permetria, per exemple, enregistrar una agressió rebuda per un agent després d’haver-se produït aquesta”, explicava el regidor. Les cameres, amb bateria d’alta duració, i alta nitidesa d’imatge en situacions de lluminositat reduïda, pesa només 115 grams, i esta dotada d’un sistema d’encriptació AES que permet garantir la privacitat i seguretat en l’ús de les imatges.

Cal recordar que en esta legislatura s’ha renovat la flota de vehicles apostant pels cotxes híbrids i incorporant els kits portàtils TETRA, el nou sistema de radiocomunicacions que permet millorar la resposta davant les emergències. Igualment, a través de la regidoria s’ha modernitzat la senyalització vertical i horitzontal al casc urbà, i s’ha adquirit un nou etilòmetre, un dispositiu drogotest i un sonòmetre propi, evitant així haver d’utilitzar el de l’Oficina Tècnica Municipal, així com dos drons d’última generació que també són emprats pels agents en tasques de vigilància. Tant l’alcalde com el regidor destacaven que l’aposta per la modernització dels equipaments de la Policia Local va a mantenir-se “ja que si els agents tenen millors mitjans poden donar millor resposta a les necessitats de la ciutadania», concloïen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí