El ministeri sol·licita a Ontinyent més documentació per seguir la declaració Festa d’Interés Turístic Internacional dels Moros i Cristians

0
1602
Els regidors Rebeca Torró i Pablo Úbeda s'han entrevistat amb la secretària d'Estat de Turisme

Rebeca Torró i Pablo Úbeda es reuneixen amb la Secretària d’Estat de Turisme després que aquesta haja demanat nous continguts per resoldre favorablement l’expedient

Ontinyent reprèn els treballs per impulsar la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians de la ciutat, en la que l’Ajuntament i la Societat de Festers venen treballant des de 2015. Així, la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, i el regidor de Turisme, Pablo Úbeda, s’han desplaçat aquest dilluns al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per tal de reunir-se amb la Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, després que aquesta haja demanat nous continguts per tal de resoldre favorablement l’expedient.

Així, Oliver ha constatat que l’expedient no està denegat, però sí ha sol·licitat una revisió i ampliació de les accions promocionals de difusió en països estrangers per a l’atracció de corrents turístiques. La Secretària d’Estat ha animat a la delegació ontinyentina “a resoldre els canvis i continuar amb la tramitació, perquè ningú qüestiona la importància de les festes d’Ontinyent”, manifestava. Cal recordar que la de les accions promocionals ha estat una de les principals línies de treball als últims anys, als quals, entre altres coses, es va aconseguir en 2016 arribar a 1.029.000 espectadors del canal de la TV pública francesa France 5, on els Moros i Cristians d’Ontinyent van aparèixer al programa “Échappées Belles: Valencia”, gravat durant les festes d’eixe any.

En 2017, a més a més, es va organitzar la visita d’un grup de 7 periodistes internacionals per a conèixer les festes de i difondre-les en mitjans d’altres tant països. Així, les festes van arribar en cròniques radiofòniques als 10 milions d’oients de les emissores del Grupo Radio Centro en Mèxic i Estats Units; també als oients de Ràdio Oriental d’Uruguay, Radio França Internacional i en vídeos als espectadors de la Televisió Nacional de Rumania. A més a més, els Moros i Cristians van ser protagonistes d’imatges i articles que Xinhua, agència oficial de notícies del Govern de la República Popular Xina, fa arribar a més de 100 diaris xinesos. Les festes també han arribat als lectors de la Revista Facil Lazer & Negocios de Brasil i a altres mitjans de Mèxic, Canadà, França i Líban.

Torró i Úbeda coincidien en destacar que “des del primer moment sabíem que anava a ser un camí complex, però tal com va dir el nostre alcalde, hem de fer tots els esforços necessaris per aconseguir aquest reconeixement que ens ajude a difondre i atraure si cap a més gent a les nostres festes, i en eixe camí anem a seguir junt a la Societat de Festers fins aconseguir-ho”, avançaven.

El President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, destacava per la seua banda que “aconseguir esta declaració ha estat una de les prioritats de la Societat de Festers als últims anys, la nostra entitat ha estat treballant colze a colze amb l’Ajuntament en aquest assumpte des del primer minut, i pensem que si la nostra festa es capdavantera és just que tingam aquest reconeixement. És de justícia que es done a la festa allò que es mereix, i hem d’insistir fins aconseguir-ho”, manifestava.

L’expedient per a la declaració també inclou informes sobre l’origen, antiguitat i arrelament de la festa; calendari de celebracions i descripció dels actes; informes sobre equipament d’allotjament i serveis turístics; i informes complementaris sobre la singularitat, significació i alcanç dels festeigs. L’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana va emetre el passat mes d’abril un informe favorable a la Declaració d’Interès Turístic Internacional, i va reenviar la documentació al Ministeri que ara demana unes ampliacions a la mateixa en la que van a seguir treballant l’Ajuntament i la Societat de Festers per tal de resoldre l’últim pas per obtenir la declaració.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí