Ontinyent divideix en lots el manteniment de parcs i jardins perquè participen empreses menudes

0
3330
Zona verda del Molí Descals a Ontinyent.

El proper ple municipal aprovarà el nou plec de condicions que comptarà amb un pressupost anual de 1’12 milions d’euros i incorporarà els nous espais verds creats als ultims anys per l’Ajuntament

El servei manteniment dels espais verds, arbrat urbà i triturat de restes de jardineria d’Ontinyent es repartirà en lots per afavorir la participació de mes empreses, incloses més menudes. La regidoria de Sostenibilitat portarà a l’aprovació del proper ple el nou plec de condicions per a estos serveis, amb un pressupost anual de 1’12 milions d’euros i dividit en 5 lots, podent presentar-se les empreses a un lot o a diversos indistintament.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que el nou plec “contempla tota una sèrie de millores respecte al que ha vingut estant vigent, que potenciaran un major aprofitament dels recursos municipals i la prestació d’un servei millorat a la ciutadania, així com que més empreses locals puguen optar a la prestació d’estos serveis. A més a més s’inclouen noves clàusules ambientals com ara la posessió de tenir certificats en gestió ambiental o l’ús de determinats productes més respectuosos amb el medi ambient”, manifestava.

En relació a la divisió per lots, estos seran 5: coservació i manteniment dels espais verds i l’arbrat urbà; conservació i manteniment dels jardins verticals; desbrossament de camins, sendes, solars cedits com aparcaments i altres racons; triturat in situ de poda procedent de l’activitat de jardineria de particulars; i decoració floral en determinats actes i festes. Sayo Gandia explicava que “la divisió per lots, a més de fer més accessible la presentació d’ofertes, permetrà establir diferents criteris de solvència tècnica per a cada lot, així com d’adjudicació i millores», assenyalava.

Entre les novetats també destaca la incorporació dels nous espais verds creats als últims anys per l’Ajuntament, com ara la zona ajardinada adjacent al Molí Descals; l’espai verd de l’Avinguda Generalitat, l’àrea canina de Benarrai, entre d’altres; a més d’incloure’s nous espais a executar a curt termini com els parterres futurs del carrer Sant Antoni o de la pujada a l’IES l’Estació. El plec també contempla que l’augment de la plantilla de treballadors i

treballadores que haurà de prestar el servei, que hauran de tenir una formació específica; la seu de les empreses haurà d’estar obligatòriament a Ontinyent per motius d’operativitat, seu on haurà d’haver una zona de taller; i els vehicles hauran d’anar rotulats.

Altra novetat destacada serà la inclusió a la contracta del servei de decoració floral nadalenca, que en anteriors plecs apareixia a l’apartat de “millores”, quedant així consolidat. La regidora tenia paraules d’agraïment per al departament de Medi Ambient pel treball fet en la redacció del plec, així com per als sindicats per les aportacions realitzades al mateix en forma de propostes. Una volta es compte amb l’aprovació plenària del plec, podrà donar-se inici al procés de licitació i adjudicació del servei per als propers 4 anys.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí