Ontinyent i la Diputació recuperen un segon refugi antiaeri després de les 3.000 visites rebudes al del Regall

0
1577
Rodríguez i Moncho han visitat el refugi d' Ontinyent

El refugi de Tortosa i Delgado d’ Ontinyent se sumarà al refugi del Regall i l’aula de la II República com a recursos turístics sobre la Memòria Democràtica

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Diputació de València avancen en la recuperació d’un segon refugi antiaeri de la Guerra Civil a l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, després que el refugi del Regall, obert ara fa un any, haja registrat més de 3.000 visites en aquest període.

L’alcalde d’ Ontinyent i president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha agraït hui a la diputada Pilar Moncho l’aportació de 145.000 euros en ajudes del Patronat de Turisme per dinamitzar el turisme a la ciutat, en espais com ara aquest segon refugi o la Casa del Marques de Montemira, coneguda com a Casa Maians, un immoble del s.XVIII ubicat al Carrer Major que porta deshabitat i tancat des de fa més de 3 dècades, i que està sent sotmès a diverses tasques de consolidació de la seua estructura.

Rodríguez i Moncho s’han reunit prèviament en l’Ajuntament d’Ontinyent amb diversos regidors i tècnics del consistori per a visitar després tant la Casa Maians com els dos refugis, patrimoni en el qual ambdues administracions estan treballant per a ampliar el relat de la Memòria Històrica Democràtica local com a producte turístic, que també compta amb una Aula-Museu dedicada a l’escola durant la II República, ubicada a l’edifici Lluis Vives.

Jorge Rodríguez ha destacat l’interès de la diputada de Turisme per “conèixer de primera mà, amb aquesta visita, què s’està fent amb els diners destinats a Ontinyent per l’àrea que dirigeix en la Diputació i comprovar també la seua utilitat per al municipi”. “Fa aproximadament un any vam inaugurar el Refugi del Regall, que ha rebut en aquest període més de 3.000 visites de tot tipus de públic, fet que posa en relleu la necessitat de continuar treballant en aquesta línia”, ha afegit. “Tenim un recurs amb una història pròpia que configurarà una ruta pels espais de la Memòria Democràtica d’Ontinyent”, ha insistit el president de la Diputació, que ha posat en valor “el treball que s’està realitzant des del Patronat a la recerca de productes concrets que dinamitzen el turisme en els municipis valencians”.

Per la seua banda, Pilar Moncho ha manifestat que des de l’àrea de Turisme és dinàmica de treball “comprovar el que s’està fent en cada municipi i que es tracta de projectes amb futur. Apostem per transformar els recursos que tenim en les poblacions en productes turístics, sempre que es puga, com és el cas d’Ontinyent, on es pot explicar la història real, cosa que atrau a molta gent de totes les edats interessada per conèixer personalment una etapa de la història del nostre país”, ha explicat.

Sobre aquest tema, ha insistit en la voluntat conjunta de l’Ajuntament i la Diputació de “generar economia per a recolzar el naixement de noves empreses turístiques i que les ja existents puguen viure del turisme, perquè la inversió pública no genera economia per si mateixa”. Actualment tres empreses turístiques s’ocupen de mostrar el Refugi Antiaeri del Regall, que data de 1938.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here