Ontinyent demana declarar BIC les Ambaixades de Moros i Cristians i ‘la Baixà’ del Crist

0
1940
Ontinyent celebra les seues Ambaixades durant les Festes Patronals

L’Ajuntament i Festers demanem sol·licitar formalment la declaració a la Generalitat Valenciana per dotar aquest actes de la màxima protecció possible

El Plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dimecres sol·licitar de manera formal la declaració de Bé d’Interés Cultural de caràcter immaterial per als actes de les Ambaixades i la Baixà del Crist de l’Agonia. Aquesta petició té com a objectiu que la Generalitat Valenciana reconega aquests dos actes tan singulars de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent perquè tinguen la màxima protecció possible.

La Societat de Festers ja va sol·licitar aquest reconeixement en 2011, però la petició es va quedar paralitzada. Ara, i amb un canvi en els requisits, s’està ultimant la documentació per demanar altra vegada de manera formal aquesta declaració. Entre els requisits es troba la necessitat de què la petició siga avalada per altres institucions locals o associacions, pel qual l’Ajuntament d’Ontinyent ha cregut convenient donar suport a aquesta iniciativa perquè es reconeguen dos dels actes més representatius de les festes.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància “de conservar i tenir cura de les nostres tradicions, perquè són aquelles que ens fan únics. Ja vam aconseguir que el Cant dels Àngelets fóra declarat Bé Immaterial de Rellevància Local i ara volem estar junt amb a la Societat de Festers, de la mateixa manera que estem treballant conjuntament per a la consecució de la declaració dels Moros i Cristians com a Interés Turístic Internacional” explicava el primer edil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here