Ontinyent dedica una ruta turística al músic local Josep Melcior Gomis, autor del republicà ‘Himne de Riego’

0
7599
Melcior Gomis.

La regidora de Turisme i la directora del Conservatori Professional de Música animen a la ciutadania a gaudir de les actuacions facen o no la ruta

L’il·lustre músic ontinyentí Josep Melcior Gomis, una de les figures culturals més importants de la història d’Ontinyent, serà protagonista d’una ruta turística el proper 12 de desembre a la seua ciutat natal.

Es tracta d’una activitat organitzada per la regidoria de Turisme i el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, que tindrà el seu punt d’eixida a les 10:30 hores d’eixe dia al Palau de La Vila, i que inclourà al seu pas 3 actuacions musicals en directe, a càrrec de professors i alumnes del Conservatori: dues a peu de carrer, a la Placeta de Sant Francesc i al carrer Delme a l’alçada de la Font dels Violins; i una tercera a l’auditori del Conservatori. Al seu conjunt la ruta transcorrerà per llocs emblemàtics vinculats a qui va ser autor entre d’altres del ‘Himno de Riego’, l’himne d’Espanya durant la II República.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, i la directora del Conservatori, Pilar Ferrero, coincidien en destacar “l’atractiu de l’activitat i l’estima i respecte per l’obra de Josep Melcior Gomis amb la que està organitzada”, i animaven a la ciutadania a gaudir de l’activitat tant si van a fer la ruta com si no, ja que les actuacions estan obertes al públic en general i són de caracter gratuït.

El grup de músics que intervindrà a la Placeta de Sant Francesc comptarà amb 4 violins (Francesc Penadés, Pau Tortosa, Maria Gandía i Àngela Marín); 2 violes (Àngel Donat i Pilar Jiménez); 2 violoncels (Carla Juan i Pau Gironés); flauta (María Portero); oboe (Rubén Casanova); clarinet (Victoria Morales); trompa (Nieves Pérez) i fagot (Miquel Morant) per interpretar ‘Canción patriótica compuesta en celebridad de la marcha de los Diputados a las Cortes’ i el cor final de l’òpera ‘Le Diable en Seville’.

Al Carrer Delme es comptarà amb una veu soprà (Lucía Pérez) i un guitarrista (Guillermo Manuel Grau) per interpretar

‘La gitanilla celosa’, ‘El morenillo’ i ‘El dolor de los Zelos’. Finalment, a l’auditori del Conservatori la soprà Mónica Grau interpretarà ‘El Ayre dañino’ i ‘Madre la mi madre’; i les soprans Aida Llopis i Maria Vicent el ‘Bolero et Tirana’, amb la música al piano de Joan Josep Albinyana. Per ampliar informació cal posar-se en contacte amb la Tourist Info d’Ontinyent (ubicada al Palau de La Vila) al telèfon 96.291.60.90 o per correu electrònic a ontinyent@touristinfo.net.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here