Ontinyent organitza un curs de foment de l’ocupació de joves en l’hostaleria

0
921
Pablo Úbeda, regidor de promoció econòmica d' Ontinyent

El curs pràctic s’ofereix a Ontinyent conjuntament amb la Cambra de Comerç de cara a joves d’entre de la franja entre 16 i 29 anys

L’Ajuntament d’ Ontinyent i la Cambra de Comerç de València reprenen les accions de foment de l’ocupació juvenil amb un nou curs gratuït d’Auxiliar de Cuina i Sala. Es tracta d’una acció inclosa al Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) integrat al Sistema de Garantia Juvenil, que forma els i les joves gratuïta i personalitzada, i subvenciona a aquells participants que emprenguen o a les empreses que els contracten mitjançant ajudes del Fons Social Europeu. Són accions adreçades a joves de 16 a 29 anys, que es van encetar el passat mes de novembre amb un Programa d’Empreniment Juvenil per formar als joves en com crear la seua empresa; i que es veuran continuades en setembre amb un programa de comunicació digital.

El regidor coordinador de Política Econòmica de l’Ajuntament, Pablo Úbeda, destacava que per al Govern que lidera Jorge Rodríguez “la reducció de l’atur és una prioritat. A més d’estos cursos i tallers, des del Departament de Promoció Econòmica venim gestionant altres que en 2016 van arribar a 12, una xifra que demostra que al Govern d’Ontinyent no desaprofitarem mai cap oportunitat per fomentar la inserció laboral”, assenyalava.

El curs d’Auxiliar de Cuina i Sala es desenvoluparà durant 125 hores del 13 de juny al 17 de juliol a l’aula 202 de la UNED, al carrer Joan XXIII, amb practiques en l’aula de cuina del centre El Rogle. Al curs es desenvoluparan i organitzaran les activitats relacionades amb la preparació i posada a punt de l’àrea de treball, els equips, materials, eines, utensilis, matèries primeres, productes i tot allò relacionat amb la cuina o amb la restauració. Aquest curs inclou la formació en empleabilitat i habilitats socials, i Eines Social Mitjana per a la cerca d’ocupació, que el seu objectiu és facilitar els coneixements i recursos necessaris per a realitzar una cerca d’ocupació més efectiva i acostar-se a les empreses amb confiança.

Pablo Úbeda destacava que aquest programa “és molt complet, pot ajudar als participants a integrar-se al mercat de treball i en qualsevol cas augmentarà la seua empleabilitat, i en estar dissenyat de manera que s’adapte als joves i a les pròpies empreses, esperen que done bons resultats”, assenyalava. Entre els avantatges d’aquest programa es troben la dotació d’ajudes de fins a 1.500 euros per a les empreses que contracten usuaris del programa, i de fins a 1.800 per als joves que opten per autoocuparse.

Al marge dels cursos d’aquest programa, l’Ajuntament està ultimant d’altres per al mes de juny, que inclouen un per a l’obtenció del Carnet de Manipulador d’Aliments, un per obtenir el Carnet de Carretoner, i un tercer formatiu sobre el sector de la construcció en l’especialitat d’obrer. La informació sobre tota esta oferta formativa es pot ampliar a l’oficina de Promoció Econòmica, a l’edifici CREC, o en el telèfon 96.291.82.27.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here