Ontinyent crearà una zona verda de 2.500 m² dins el projecte per evitar inundacions a Benarrai

0
1786
L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha presentat el projecte.

L’Ajuntament trau a licitació per 755.600 euros la canalització que reduirà els cabdals a la barcacana i les hores amb els conductes en situació de càrrega total

Les obres per evitar inundacions a la zona de Benarrai d’Ontinyent permetran consolidar una zona verda de 2.500 m² que es dotarà d’elements de jardineria, arbrat, enllumenat, mobiliari urbà o un rocòdrom. Així consta al projecte de Defensa contra Inundacions i Millores Paisatgístiques en l’entorn del Barranc de Benarrai, una intervenció que permetrà resoldre els problemes d’inundacions als baixos i cotxeres d’esta zona en episodis de fortes pluges, i que l’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació per 755.600 euros (iva inclòs).

El regidor de Territori, Joan Sanchis, recordava que “en les setmanes posteriors a la DANA de 2019 l’Ajuntament ja va crear dos badens per reconduir les primeres aigües del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central, estant treballant-se des d’aleshores en el projecte d’actuació que ja va estar presentat al veïnat en un acte públic i obert, i que ara ix a licitació. Unes obres que reduiran els cabdals punta i la quantitat d’hores als quals els conductes entren en situació de càrrega total o parcial”, assenyalava.

Tal com es va explicar en aquest acte, el veritable origen del problema és que les escorrenties d’aigua no són capaces d’entrar en la barbacana de forma eficient, de manera que tot i que el col·lector té suficient capacitat per replegar l’aigua, no l’absorbeix suficientment ràpid. Per resoldre esta situació, la intervenció consistirà en perllongar la barbacana per a una millor captació d’aigües, excavar una zona de laminació per a obtindre una zona capaç d’acumular un volum d’aigua de més de 4.500 m³; crear una xarxa de col·lectors que partiran des de la zona laminada per a conduir les aigües a la perllongació de la barbacana; i finalment restaurar la zona de laminació, creant el referit parc inundable que permetrà l’aprofitament lúdic i social.

El també diputat comarcal recordava que la intervenció que comptarà amb una subvenció tramitada amb la Diputació de València a través del Pla d’Inversions, i que per a dur-la a terme ha estat necessari també gestionar la corresponent autorització de la Generalitat Valenciana. Segons la licitació ja publicada en la Plataforma de Contractació de l’Estat, les empreses interessades en dur a terme les obres tenen tenen fins al 19 de maig per a presentar les seues ofertes. Una volta s’adjudique de forma efectiva l’actuació, el seu període d’execució serà de sis mesos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here