Ontinyent crearà una nova canalització per evitar inundacions a la zona de Benarrai

0
1252
Imatge de la reunió a l'Ajuntament d'Ontinyent

Esta setmana s’executa una actuació prèvia amb la col·locació de dos badens que reconduiran aigües de la ronda sud cap al col·lector central

L’Ajuntament d’Ontinyent crearà una nova canalització per evitar les inundacions que es produeixen en baixos i cotxeres de la zona de Benarrai durant episodis de fortes pluges a la ciutat. La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, avançava al transcurs del ple del passat dijous que el proper pressupost municipal inclourà una partida pressupostària amb dotació econòmica suficient per executar esta inversió atenent als informes tècnics, que apunten la conveniència de replegar les aigües que baixen des de la serra abans que arriben al casc urbà.

Enguix lamentava la situació recentment viscuda pel veïnat de la zona a conseqüència de la DANA, amb inundacions a les seues propietats, “una situació que anem a treballar per evitar que es repetisca”, manifestava. A tal efecte, es preveu la construcció d’una canalització soterrada des de la ronda sud que reconduisca estes aigües, el traçat de la qual anirà determinat per un estudi hidràulic que va a realitzar-se durant les properes setmanes. Estes obres de canalització que són responsabilitat de l’agent urbanitzador de la zona on va a actuar-se, “però on davant el problema latent que està visquent-se, anem a actuar des de l’Ajuntament, repercutint-se les despeses en les quotes d’urbanització quan es desenvolupa la unitat d’actuació prevista”, afegia la regidora.

Abans d’açò, esta mateixa setmana va a executar-se una actuació prèvia consistent en la creació de dos badens que reconduiran les primeres aigües que provenen del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central. La també 1ª tinent d’alcalde assenyalava que “son mesures plantejades per evitar en la mesura d’allò possible els problemes que s’han donat. Cal tenir en compte que en una zona inundable amb les característiques d’aquesta és molt difícil aconseguir una situació de risc zero, però per nosaltres no va a quedar», concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí