Ontinyent crearà un nou anell ciclopeatonal que connectarà l’IES l’Estació, el poliesportiu i el futur hospital

0
3592
Sayo Gandia i Joan Sanchis en la presentació de l'anell 'ciclopeatonal' d'Ontinyent

Els regidors de Territori i Medi Ambient presenten l’obra amb un pressupost de licitació de 462.000 euros que atén una demanda ciutadana del procés “Ontinyent Participa”

L’Ajuntament d’Ontinyent crearà un nou anell ciclopeatonal que connectarà l’IES l’Estació, el poliesportiu i el nou hospital amb la coneguda com a “ruta del colesterol” i el passeig de Benarrai. Els regidors Joan Sanchis (Territori) i Sayo Gandia (Medi Ambient) presentaven aquest dijous davant els mitjans de comunicació el projecte d’una obra que compta amb un pressupost de licitació de 462.709 euros que atén una demanda ciutadana del procés “Ontinyent Participa”, a la qual es demanava ampliar la quantitat de carrils bici i vies de vianants de la ciutat.

Joan Sanchis explicava que es tracta d’una actuació que, una volta adjudicada, tindrà un termini d’execució de 8 mesos, i que suposarà actuar en 7 trams diferenciats, alguns dels quals compten ja amb carrils bici en estat deficitari, i creant també alguns trams nous. El regidor exposava que s’actuarà sobre el paviment, imbornals, enllumenat, mobiliari urbà i elements de jardineria, “millorant la seguretat i comoditat del trànsit ciclista i de vianants, ampliant els carrils bici i connectant amb els circuits ja existents”.

Sayo Gandia exposava per la seua banda que “aquest és un punt d’inici en la transformació cap a una ciutat més saludable i sostenible. Un camí que no va a ser cosa d’un dia, però al qual s’avança fent passes com aquesta o com la potenciació del transport públic urbà que estem fent i que tan bona acollida està tenint”. La regidora assenyalava que millorar la comunicació amb l’Institut més allunyat del casc urbà i amb les casetes de la zona sud també és un pas per evitar la masificació del trànsit de cotxes. Gandia avançava per últim que el Govern d’Ontinyent “seguirà aprofundit en la creació de carrils bici al casc urbà i els polígons; en la dotació de voreres amples i segures; en l’impuls a l’ús dels camins escolars segurs, i en definitiva avançant cap a eixe model de ciutat que volem i que la pròpia ciutadania ha demandat”, concloïa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent promou el reciclatge d'estris electrònics sumant-se a la campanya 'Recicla els teus aparells'

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here