Ontinyent crearà als barris més de 5.500 metres quadrats de noves zones esportives i d’oci

0
1265
Imatge de la visita de Jorge Rodríguez a una de les instal·lacions d'Ontinyent

Les actuacions al passeig de Benarrai, el Parc de Sant Rafel; en el mirador de Pere IV i el parc del Llombo també inclouen millores a l’enjardinament i urbanització de d’estos espais

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a la creació de cinc noves zones esportives i d’oci a diferents barris de la ciutat. En concret, estos dies ha eixit a licitació el projecte bàsic i d’execució d’instal·lacions esportives als parcs de Sant Rafel, Pere IV, el Llombo i el Passeig de Benarrai, sobre una superfície de 4939 m² i amb un pressupost base de 291.880’54 euros; i en breu també eixirà a licitació el projecte per implantar d’una pista de skatepark al passeig de Benarrai, amb un pressupost base de sobre una superfície de 537 m² i amb un pressupost base de 58.119’45 euros.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’objectiu d’estes actuacions “és seguir creant espais de convivència, a l’igual que vam fer recentment amb la creació de la pista de pumptrack o com anem a fer amb les diferents actuacions del projecte Riu Viu. Punts d’encontre per gaudir de l’oci de forma saludable amb una ciutat cada volta més viva i amable per veïns i visitants”, assenyalava.

D’aquesta manera, al mirador de Pere IV s’habilitarà una pista de bàsquet a l’aire lliure i es faran millores a l’enjardinament i mobiliari urbà. L’actuació, que s’inclou al conjunt d’iniciatives de recuperació de l’entorn del riu, afectarà una superfície total de 1032 m², i modificarà els usos d’una part reduïda de l’actual aparcament (350m²), que mantindrà 1350m² destinats a estacionament de vehicles.

Al parc de Sant Rafel s’instal·larà una pista poliesportiva, i es reordenarà les immediacions amb la modificació dels camins existents i les superficies enjardinades, per a la seua integració amb la resta del parc, afectant una superficie de 995m². Al parc del Llombo s’instal·laria una pista poliesportiva i se substituiran els jocs infantils existents, reordenant-se el parc i intervenint-se a l’espai ubicat junt al col·legi Lluis Vives. Tant aquesta com l’actuació anterior tindran caràcter reversible a l’espera del desenvolupament urbà, i en aquest cas l’actuació afectarà una superficie de 1.471 m².

Finalment, a la zona de Benarrai, es faran dues actuacions. Dins del primer projecte d’instal·lacions esportives s’actuarà en una superfície de 1441 m2, creant-se una nova pista poliesportiva i ordenant-se l’aparcament provisional existent darrere del col·legi Carmelo Ripoll. Es plantaran arbres entre el col·legi i el carrer, i es col·locaran pilons per marcar un pas per als vianants entre la zona d’estacionament i el col·legi, per a garantir un recorregut segur per als transeünts. A més a més, també es plantaran arbres en l’aparcament, cosa que suposarà una millora paisatgística d’aquest solar.

La segona intervenció correspon al segon projecte que es licita estos dies, sobre una superficie de 537 m² i que suposarà la implantació d’una pista de skate en l’espai entre el pumptrack i l’Avinguda de la Generalitat. Aquesta implantació planteja augmentar l’oferta d’infraestructura d’oci en aquest àmbit, al costat del pumptrack. El disseny de la intervenció la converteixen en una actuació reversible, en tractar-se d’una pista de skate amb elements prefabricats. La zona connectarà definitivament el passeig de Benarrai amb l’Avinguda Generalitat, i per tant també amb els carrers Santa Teresa i Sant Ignasi. Amb aquesta actuació es busca, al seu torn, millorar paisatgísticament l’Avinguda de la Generalitat, en aquest front pendent de desenvolupament.

El regidor de Territori, Jaime Peris, incidia en l’interès “d’optimitzar i millorar els espais públics i aprofitar els que estan en desús per donar servei a la ciutadania. Són intervencions que tenen un baix cost per a l’alt impacte que van a tenir en el dia a dia de moltes persones, i que donen continuïtat a altres que ja hem vingut fent i anem a fer”, explicava. El regidor d’Esports, Óscar Borrell, incidia per la seua banda en què estes intervencions “democratitzen l’esport essent punts d’encontre i reequilibradors del teixit social per a la ciutadania, és necessari seguir fomentant la pràctica esportiva per a reduir el sedentarisme i facilitar una vida activa. El pumptrack que vam estrenar ara fa quasi un any anava en esta línia i ha tingut una molt bona resposta, i estem segurs que les actuacions que van a fer-se ara també la tindran creant ecosistemes saludables i esportius”, manifestava.

Una volta finalitzats els processos d’adjudicació i contractació, el projecte de d’instal·lacions esportives als parcs de Sant Rafel, Pere IV, el Llombo i el Passeig de Benarrai tindrà un termini d’execució de 4 mesos, mentre que el d’implantació de la pista de skatepark al passeig de Benarrai serà de 2 mesos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí