Ontinyent crea una zona d’esplai al carrer teixidors aprofitant la semipeatonalització de Tomás Valls

0
739
Rebeca Torró i Jorge Rodríguez han visitat el nou espai

L’actuació ha creat un espai de 400 m², millorant les connexions entre el Carrer Major i la Plaça de Sant Domingo i de Tomás Valls amb el carrer d’Enmig

L’Ajuntament d’Ontinyent ha aprofitat les obres de semipeatonalització del carrer Tomás Valls per crear una nova zona d’esplai de 400 m² a l’adjacent carrer Teixidors. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la primera tinent d’alcalde, Rebeca Torró, ha visitat l’actuació, que al seu conjunt ha servit per millorar la connexió entre el Carrer Major i la Plaça de Sant Domingo i també entre Tomàs Valls i el Carrer La Llosa amb una inversió de 170.000 euros dins el programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana), posat en marxa en la ciutat pel consistori i la Conselleria d’Habitatge.

L’alcalde destacava que les obres “atenen la petició dels veïns i veïnes d’executar millores en esta zona, i suposa un pas més en l’aposta del Govern d’Ontinyent per revitalitzar el centre històric i fer-lo més accessible i còmode per als vianants. Una aposta que des de 2016 ha suposat una injecció de més de 5’8 milions d’euros entre els programes Ontinyent Rehabilita, ARRU i les línies de la Conselleria”, recordava.

La intervenció, que ha acomplit el termini previst de 4 mesos per a la seua execució, ha millorat el al tram del carrer Tomás Valls comprés entre la Plaça de Sant Domingo i el carrer Arquebisbe Segrià (a l’altura de la Biblioteca Municipal). En esta zona s’ha realitzat obres de demolició del paviment existent per a crear una nova secció del carrer a un únic nivell, així com la retirada de les llambordes que formaven el paviment, que han estar emmagatzemades per a la seua possible reutilització en altres espais municipals. Igualment, s’ha substituït les xarxes de sanejament i aigua potable; realitzat noves xarxes separatives d’aigües pluvials i fecals; renovat l’enllumenat; canviat elements del mobiliari urbà i la senyalització vertical, i execució d’obra civil per a la instal·lació de gas ciutat.

La nova zona d’esplai del carrer Teixidors, inclosa com a millora al projecte d’obra, ha suposat la conversió d’un solar en desús en una àrea d’esponjament urbà que inclou banquets, arbrat i diversos elements de jardinería, així com una trama de pintura que anima a accedir des del carrer Tomàs Valls, millorant a més la comunicació d’esta via amb el Carrer d’Enmig, que enllaça amb el Carrer Llosa i comunica amb el Mercat Municipal.

El regidor de Territori, Jaime Peris, destacava que “la semipeatonalització de Tomas Valls dona continuïtat a la trama urbana de l’entorn i suposa millorar l’accessibilitat dels vianants, eliminar barreres arquitectòniques, pacificar el trànsit motoritzat i dinamitzar la presència de comerç en plantes baixes, el que a més ajuda a fer més atractiva la rehabilitació d’habitatges pels particulars. A més a més hem millorat la comunicació peatonal a estes vies del barri del Poble Nou, hem atés les demandes veïnals i tot en els terminis previstos, així que el balanç de l’obra no pot ser més que positiu”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here