Ontinyent crea una comissió per completar i millorar el Pla Municipal contra el Risc d’Inundacions de 2017


0
3458
Cases inundades de Cantereria a Ontinyent

El Govern convoca tècnics, forces de seguretat i els portaveus del PP i Compromís

El Govern d’Ontinyent ha anunciat la creació d’una comissió per completar i millorar el Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions amb que compta l’Ajuntament des de desembre de 2017. Des del consistori ontinyentí s’ha explicat que aquest grup de treball estarà presidit per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i comptarà també amb la 1a tinent d’alcalde; els portaveus de PP i Compromís; tècnics de l’Oficina Técnica i el departament de Medi Ambient; Bombers; Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Des de l’executiu de Jorge Rodríguez s’ha destacat l’interès “que tot el món puga participar en aquest treball i puga fer aportacions, perquè som conscients que els efectes del canvi climàtic són un problema de Ciutat i davant el qual hem d’actuar de manera conjunta totes les administracions i forces polítiques”, assenyalaven.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent compta amb un Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions a la ciutat, un protocol que complementa les directrius de la Generalitat Valenciana i que persegueix agilitzar al màxim la resposta davant casos d’emergència. Aquest Pla compta amb un llistat de carreteres i camins susceptibles de veures afectat per les inundacions; un directori de l’equip humà responsable de coordinar la resposta a estes situacions, així com fitxes amb detalls de cadascun dels diversos punts on s’ha d’estar especialment vigilants, així com dels especialment crítics, a més de coordenades GPS, fotografies aèries i cartografia i un annex tècnic.

Amb tot, la situació extraordinària viscuda amb les precipitacions del passat mes de setembre amb la major tempesta registrada a la ciutat, evidenciava la necessitat de millorar aquest Pla, un treball al qual des del Govern d’Ontinyent es vol comptar amb els tècnics i efectius de seguretat, però també amb totes les formacions polítiques representades al consistori “perquè aquesta és una qüestió de ciutat i com a tal l’hem d’abordar”, manifestaven.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here