Ontinyent crea un Consell paritari per impulsar el Servei Municipal de Publicacions

0
1043
Ajuntament d'Ontinyent.

Compromís comparteix la recuperació del servei, la paritat usada i les persones escollides, però critica que no s’haja negociat amb els diferents grups polítics

L’Ajuntament d’Ontinyent ha creat un nou Consell de Publicacions per impulsar i millorar el funcionament del Servei Municipal de Publicacions, que estarà integrat per 6 persones amb destacada trajectòria vinculada al món de la Cultura i l’Educació

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “el Consell, creat en 1984, havia esdevingut en un ens amb 20 persones, no paritari, i dividida en una estructura complexa i poc pràctiva amb una presidència, comité d’honor, consell asessor, comité de redacció i representació política, una composició que a més no ha variat des de maig de 2004. Amb el nou plantejament volem unificar esta estructura i reduir-la per dotar al Servei d’un funcionament més àgil, a més de fer-la paritària en els seus membres”, assenyalava.

Així el nou Consell estarà integrat per Manuel Palomar, ex rector de la Universitat d’Alacant, on és catedràtic de l’àrea de Llenguatges i Sistemes Informàtics; Tudi Torró, inspectora d’educació, professora i actual membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Alfred Bernabeu, llicenciat en Geografia i Història, catedràtic de valencià, Cronista Oficial d’Ontinyent des de 1999 i secretari general de l’Associació de Cronistes de la Comunitat de València des de 2019.

També hi formen part María José Vanyó, professora titular del Departament de Dret Mercantil de la Universitat de València i Codirectora del Màster Oficial en Dret de l’Empresa; Manolo Requena, llicenciat en Filologia Hispànica, professor de valencià al col·legi La Concepción i Vicepresident de l’associació cultural La Nostra Terra d’Ontinyent; i Mariola Penadés llicenciada en Veterinària, Màster en Psicobiologia i Neurociència Cognitiva per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora per la Universitat Cardenal Herrera-CEU de València; a més de divulgadora científica, investigadora biomèdica i docent.

Crítiques de Compromís

La composició i estructura del nou Consell de Publicacions va estar aprovada pel ple municipal a la seua última sessió. No obstant compromís va criticar la forma d’elecció dels integrants del consell.

La regidora M. Àngels Moreno, malgrat afirmar que Compromís comparteix la necessitat de reactivar el servei, així com també fer-ho apostant per la paritat i defensant la idoneïtat de les persones proposades, han criticat que «aquest procés s’ha fet amb unes formes poc democràtiques, eliminant la representació dels grups polítics municipals i sense cap participació del món de la Cultura”.

Moreno també ha criticat «la inacció del regidor Alejandro Borrell durant 7 anys per a reactivar per complet el Servei de Publicacions, l’absència de reunions prèvies amb el Consell de Cultura, l’eliminació dels representants dels grups polítics en l’òrgan, o l’absència d’algun reglament que concrete el funcionament del nou Servei que es pretén implantar».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí